HÚSVÉTI KOSÁRKÁK
HOZZÁVALÓK 16 DB-HOZ:
a tésztához:
200 g búzaliszt
100 g vaj vagy margarin
50 g porcukor
1 db tojás
csipet só
a töltelékhez:
500 ml tej
1 tasak (40 g) tejszínízű pudingpor
1 teáskanál mandulaaroma (egyéb zöld színű aroma)
cukor ízlés szerint
a dekorhoz:
90 g Szamos Gyurmarci (színes marcipánrudacskák)
ELKÉSZTÉS:
1. A tejben hidegen csomómentesre keverjük a pudingport, a cukrot és az aromát.
Közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük, kihűtjük.
2. Amíg hűl a puding, elkészítjük a kosárkákat.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és a porcukrot, majd gyúrjuk, míg a tészta összeáll.
Nem tesszük hűtőbe, mert így könnyebb feltölteni a formákat.
A kosárkaformákat kiolajozzuk és belenyomkodjuk a tésztát.
3. Sütőlemezre helyezzük és előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel -sütjük kb. 20 percet. Akkor jó, ha már a közepe is kemény vagy ha a széle enyhén barnulni kezd.
Kihűtjük.
4. Amíg sül és hűl a tészta, addig a marcipánrudacskákból kisebb-nagyobb tojásokat formázunk.
Ha száraz lenne a marcipán, enyhén nedvesítsük be a kezünket.
5. A kihűlt pudingot robotgéppel alaposan átkeverjük és megtöltjük vele a kihűlt kosárkákat. Mindegyikbe 3-3 marcipántojáskát nyomunk.
A marcipántojásokat csak közvetlenül fogyasztás előtt tegyük bele, mert a nedvesség hatására kiolvad belőle a szín!!!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése