HÚSVÉTI KOSÁRKÁK






HOZZÁVALÓK 16 DB-HOZ:

a tésztához:

200 g búzaliszt
100 g vaj vagy margarin
50 g porcukor
1 db tojás
csipet só

a töltelékhez:

500 ml tej
1 tasak (40 g) tejszínízű pudingpor
1 teáskanál mandulaaroma (egyéb zöld színű aroma)
cukor ízlés szerint

a dekorhoz:

90 g Szamos Gyurmarci (színes marcipánrudacskák)

ELKÉSZTÉS:

1. A tejben hidegen csomómentesre keverjük a pudingport, a cukrot és az aromát.

Közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük, kihűtjük.



2. Amíg hűl a puding, elkészítjük a kosárkákat.

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és a porcukrot, majd gyúrjuk, míg a tészta összeáll.

Nem tesszük hűtőbe, mert így könnyebb feltölteni a formákat.

A kosárkaformákat kiolajozzuk és belenyomkodjuk a tésztát.




3. Sütőlemezre helyezzük és előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel -sütjük kb. 20 percet. Akkor jó, ha már a közepe is kemény vagy ha a széle enyhén barnulni kezd.

Kihűtjük.



4. Amíg sül és hűl a tészta, addig a marcipánrudacskákból kisebb-nagyobb tojásokat formázunk.
Ha száraz lenne a marcipán, enyhén nedvesítsük be a kezünket.



5.  A kihűlt pudingot robotgéppel alaposan átkeverjük és megtöltjük vele a kihűlt kosárkákat. Mindegyikbe 3-3 marcipántojáskát nyomunk.

A marcipántojásokat csak közvetlenül fogyasztás előtt tegyük bele, mert a nedvesség hatására kiolvad belőle a szín!!!

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések