LENCSE NORMANN MÓDRA
















HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:

300 g lencse
1 db nagy sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 evőkanál tejföl
3 dkg vaj 
1 evőkanál olaj
1-2 db babérlevél
2 evőkanál petrezselyem
só, őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS:

Kevés olajon enyhén megpirítjuk a vöröshagymát.

Hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát és az előző este beáztatott lencsét. Fűszerezzük. Felöntjük valamivel több vízzel, mint ami ellepi és közepes hőfokon, fedő alatt puhára pároljuk.


A maradék levet leöntjük róla, majd levesszük a tűzről és a még forró lencsébe belekeverjük a vajat és a tejfölt.


Önmagában, vagy sült virslivel, fasírttal vagy fokhagymás sült hússal tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések