LENCSE NORMANN MÓDRA
HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:
300 g lencse
1 db nagy sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 evőkanál tejföl
3 dkg vaj
1 evőkanál olaj
1-2 db babérlevél
2 evőkanál petrezselyem
só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS:
Kevés olajon enyhén megpirítjuk a vöröshagymát.
Hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát és az előző este beáztatott lencsét. Fűszerezzük. Felöntjük valamivel több vízzel, mint ami ellepi és közepes hőfokon, fedő alatt puhára pároljuk.
A maradék levet leöntjük róla, majd levesszük a tűzről és a még forró lencsébe belekeverjük a vajat és a tejfölt.
Önmagában, vagy sült virslivel, fasírttal vagy fokhagymás sült hússal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése