DALMÁT CSIRKE





 A recept a "Fakanál: 101 étel szárnyasokból" című kiadványban található.



Én a szalonnát kihagytam belőle és konzerv lecsóból készítettem. 37*17 cm, 5 cm mély edényt használtam.

HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:

200 g (szárazon) rizs
350 g csirkemell v. combfilé
1 üveg (680 g) lecsó
2-3 evőkanál tejföl
2 evőkanál + 1 dl olaj
só, őrölt bors, szükség esetén kevés cukor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd nem túl bő, forró olajban mindkét oldalát kisütjük. Lecsepegtetjük, felkockázzuk.




2. . A rizst megpároljuk. Majd a kiolajozott sütőedény aljában eloszlatjuk. Rálocsolunk a pecsenyezsírból 2 evőkanálnyit.


3. Ráöntjük a konzerv lecsót, szükség esetén fűszerezünk.

 
Elosztjuk rajta a feldarabolt csirkét, végül beborítjuk tejföllel.


Előmelegített sütőben 200 fokon - légkeveréssel - kb. 10-15 percig sütjük.

Azon melegében tálaljuk, de hidegen is finom.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések