DALMÁT CSIRKE
A recept a "Fakanál: 101 étel szárnyasokból" című kiadványban található.
Én a szalonnát kihagytam belőle és konzerv lecsóból készítettem. 37*17 cm, 5 cm mély edényt használtam.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:
200 g (szárazon) rizs
350 g csirkemell v. combfilé
1 üveg (680 g) lecsó
2-3 evőkanál tejföl
2 evőkanál + 1 dl olaj
só, őrölt bors, szükség esetén kevés cukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd nem túl bő, forró olajban mindkét oldalát kisütjük. Lecsepegtetjük, felkockázzuk.
2. . A rizst megpároljuk. Majd a kiolajozott sütőedény aljában eloszlatjuk. Rálocsolunk a pecsenyezsírból 2 evőkanálnyit.
3. Ráöntjük a konzerv lecsót, szükség esetén fűszerezünk.
Elosztjuk rajta a feldarabolt csirkét, végül beborítjuk tejföllel.
Előmelegített sütőben 200 fokon - légkeveréssel - kb. 10-15 percig sütjük.
Azon melegében tálaljuk, de hidegen is finom.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése