RÁC CSIRKE
A recept a " Fakanál: 101 étel szárnyasokból" című kiadványban található.
Annyit változtattam rajta, hogy nem nyersen tettem bele a paprikát, paradicsomot és vöröshagymát, hanem elkészítettem lecsónak.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:
600 g főtt burgonya
400 g csirkemell v. combfilé
1 db hegyes-erős paprika
3 db tv paprika
1 db piros színű paprika
2 db paradicsom
1 db vöröshagyma
1 evőkanál olaj
3 evőkanál tejföl
só, őrölt bors,őrölt pirospaprika
1 dl olaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit enyhén sós vízben kifőzzük, kihűtjük, megpucoljuk, majd az alaposan kikent sütőedény aljára karikázzuk.
2. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkarikázott paprikákat és paradicsomokat, fűszerezzük, majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
Ráöntjük a tepsibe karikázott krumplira.
3. A csirkehúst nagyobb darabokra vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, nem túl bő, forró olajban mindkét oldalát kisütjük.
Rárakjuk a lecsóra.
4. Az egész tetejét megkenjük tejföllel és előmelegített sütőben 200 fokon - légkeveréssel - kb. 20 percig sütjük.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése