RÁC CSIRKE






A recept a " Fakanál: 101 étel szárnyasokból" című kiadványban található.



Annyit változtattam rajta, hogy nem nyersen tettem bele a paprikát, paradicsomot és vöröshagymát, hanem elkészítettem lecsónak.


HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:

600 g főtt burgonya
400 g csirkemell v. combfilé
1 db hegyes-erős paprika
3 db tv paprika
1 db piros színű paprika
2 db paradicsom
1 db vöröshagyma
1 evőkanál olaj
3 evőkanál tejföl
só, őrölt bors,őrölt pirospaprika
1 dl olaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS:

1. A krumplit enyhén sós vízben kifőzzük, kihűtjük, megpucoljuk, majd az alaposan kikent sütőedény aljára karikázzuk.


2. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkarikázott paprikákat és paradicsomokat, fűszerezzük, majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.

Ráöntjük a tepsibe karikázott krumplira. 




3. A csirkehúst nagyobb darabokra vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, nem túl bő, forró olajban mindkét oldalát kisütjük.

Rárakjuk a lecsóra.




4. Az egész tetejét megkenjük tejföllel és előmelegített sütőben 200 fokon - légkeveréssel - kb. 20 percig sütjük.


Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések