ALMÁS-JOGHURTOS SÜTI





Én 37*27, 5 cm mély sütőedényben sütöttem.

Mivel én almásra készítettem, tettem a tésztába kevés fahéjat is. Továbbá réteslisztet használtam.

ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet csipet sóval, sütőporral elkeverjük.


2. A joghurtot, a tojásokat, a cukrot és az olajat (fahéjat) simára keverjük.



3. Belekeverjük a lisztet, majd a tésztát kivajazott, liszttel szórt tepsibe öntjük.




4. A gyümölcsöt szükség esetén megpucoljuk és a süti tetejére öntjük. Kicsit bele is nyomkodhatjuk a tésztába.



5. Előmelegített sütőben 190 fokon - nem légkeveréssel - tűpróbáig sütjük. Kb. 35 perc.

Megvárjuk, míg kihűl. Fahéjas porcukorral meghintve, felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések