ALMÁS-JOGHURTOS SÜTI
Én 37*27, 5 cm mély sütőedényben sütöttem.
Mivel én almásra készítettem, tettem a tésztába kevés fahéjat is. Továbbá réteslisztet használtam.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet csipet sóval, sütőporral elkeverjük.
2. A joghurtot, a tojásokat, a cukrot és az olajat (fahéjat) simára keverjük.
3. Belekeverjük a lisztet, majd a tésztát kivajazott, liszttel szórt tepsibe öntjük.
4. A gyümölcsöt szükség esetén megpucoljuk és a süti tetejére öntjük. Kicsit bele is nyomkodhatjuk a tésztába.
5. Előmelegített sütőben 190 fokon - nem légkeveréssel - tűpróbáig sütjük. Kb. 35 perc.
Megvárjuk, míg kihűl. Fahéjas porcukorral meghintve, felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése