BETYÁRLEVES
A recept a "Fakanál: 101 leves és levesbetét" című kiadványban található.
Én csak sertéscombot használtam és a zöldségeket nagyobb darabokban tettem bele és csak tálalás előtt daraboltam fel.
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:
400 g sertéshús (nálam comb)
2 db sárgarépa
1 db gyökérzöldség
150 g zeller
1 db nagy burgonya
1 db hegyes-erős paprika
1 db kicsi paradicsom
1 db karalábé
1 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
80-100 g csuszatészta
petrezselyem
80-100 g csuszatészta
petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
1. A húst felkockázzuk. Felöntjük kb. 2 l vízzel.
Közepes hőfokon megvárjuk, míg felforr.
2. Leszedjük a habot. Beletesszük a megmosott zöldségeket. Befűszerezzük.
Lefedve, alacsony hőfokon főzzük kb. 1,5-2 órát.
3. Kivesszük a zöldségeket. Közepes hőfokra feltesszük a levest és belefőzzük a tésztát.
Azon melegében a feldarabolt zöldségekkel és petrezselyemmel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése