BETYÁRLEVES



A recept a "Fakanál: 101 leves és levesbetét" című kiadványban található.


Én csak sertéscombot használtam és a zöldségeket nagyobb darabokban tettem bele és csak tálalás előtt daraboltam fel.


HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:

400 g sertéshús (nálam comb)
2 db sárgarépa
1 db gyökérzöldség
150 g zeller
1 db nagy burgonya
1 db hegyes-erős paprika
1 db kicsi paradicsom
1 db karalábé
1 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
80-100 g csuszatészta
petrezselyem


ELKÉSZÍTÉS:

1. A húst felkockázzuk. Felöntjük kb. 2 l vízzel.

Közepes hőfokon megvárjuk, míg felforr.


2. Leszedjük a habot. Beletesszük a megmosott zöldségeket. Befűszerezzük. 
Lefedve, alacsony hőfokon főzzük kb. 1,5-2 órát.



3. Kivesszük a zöldségeket. Közepes hőfokra feltesszük a levest és belefőzzük a tésztát.


Azon melegében a feldarabolt zöldségekkel és petrezselyemmel tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések