PÉNTEKLEVES






A leves a "100 legjobb vegetárius étek" című kiadványban található.


HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:

70 g köles
1 db nagy sárgarépa
1 db vékony gyökérzöldség
120 g zöldborsó
1,2 l húsleves v. 1 db leveskocka+víz
1 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, őrölt kömény, majoranna, őrölt pirospaprika

ELKÉSZÍTÉS:

Kevés olajon enyhén megpirítjuk a kölest.


Beletesszük a megpucolt, feldarabolt zöldségeket, fűszerezzük, felöntjük a levessel v. vízzel + kockával.

Fedő alatt puhára pároljuk.



Amikor megfőtt, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és átforraljuk.

Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések