PÉNTEKLEVES
A leves a "100 legjobb vegetárius étek" című kiadványban található.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:
70 g köles
1 db nagy sárgarépa
1 db vékony gyökérzöldség
120 g zöldborsó
1,2 l húsleves v. 1 db leveskocka+víz
1 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, őrölt kömény, majoranna, őrölt pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS:
Kevés olajon enyhén megpirítjuk a kölest.
Beletesszük a megpucolt, feldarabolt zöldségeket, fűszerezzük, felöntjük a levessel v. vízzel + kockával.
Fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor megfőtt, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és átforraljuk.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése