KUNSÁGI CSIRKE
A recept a "Fakanál: 101 étel szárnyasokból" című kiadványban található.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
350 g csirkemell- vagy combfilé
1 db vöröshagyma
2 dl passzírozott paradicsom
só, őrölt bors, tárkony, kakukkfű, őrölt babérlevél
1,5 dl olaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, fűszerezzük, kicsit állni hagyjuk, majd nem túl fő, forró olajban kisütjük.
Lecsepegtetjük, majd felkockázzuk.
2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáöntjük a paradicsomlét, a fűszereket, kevés vizet és fedő alatt, közepes hőfokon pároljuk kb. 25 percet.
Ekkor hozzáöntjük a húskockákat és kb.10 perc alatt átforraljuk az egészet.
Főtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése