ZSERBÓÍZŰ PALACSINTA

Diós palacsinta sárgabaracklekvárral, étcsokival.




HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:

a tésztához:

1 db tojás
150 ml tej
150 ml víz
1 db citrom felének a reszelt héja
fahéj, őrölt szegfűszeg, csipet só
50 g darált dió
liszt amennyi szükséges

a töltelékhez:

5 evőkanál sárgabaracklekvár

a tetejére:

60 g olvasztott étcsokoládé



ELKÉSZÍTÉS:

1. A tojást, a fűszereket, a reszelt citromhéjat, vizet és a tejet elkeverjük.
Hozzáadjuk a darált diót és annyi lisztet, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.



2. Hevített serpenyőben kisütjük a palacsintákat.


3. Megkenjük lekvárral és olvasztott étcsokival áthúzzuk.

Jó étvágyat!




MÉG TÖBB ZSERBÓÍZŰ RECEPT:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések