ZSERBÓÍZŰ PALACSINTA
Diós palacsinta sárgabaracklekvárral, étcsokival.
HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:
a tésztához:
1 db tojás
150 ml tej
150 ml víz
1 db citrom felének a reszelt héja
fahéj, őrölt szegfűszeg, csipet só
50 g darált dió
liszt amennyi szükséges
a töltelékhez:
5 evőkanál sárgabaracklekvár
a tetejére:
60 g olvasztott étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojást, a fűszereket, a reszelt citromhéjat, vizet és a tejet elkeverjük.
Hozzáadjuk a darált diót és annyi lisztet, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.
2. Hevített serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
3. Megkenjük lekvárral és olvasztott étcsokival áthúzzuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB ZSERBÓÍZŰ RECEPT:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése