NAPSUGARAS HAWAII CSIRKE
Avagy csirkemell ananásszal, Cheddar sajttal és currys rizzsel.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A rizst a curryporral és a sóval puhára főzzük.
2. A csirkemellet kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és nem túl bő olajban mindkét oldalát kisütjük.
3. A kisült csirkemellet sütőedénybe tesszük, rátesszük az ananászkarikákat és megszórjuk reszelt Cheddar sajttal.
4. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 5 percig sütjük, míg a sajt megolvad.
A currys rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
HOZZÁVALÓK 1 AGAGHOZ:
a csirkéhez:
kb. 200-250 g csirkemell
2 szelet konzerv ananász
30-40 g reszelt Cheddar sajt
só, bors
1,5 dl olaj a sütéshez
a rizshez:
kb. 80 g fehér rizs (szárazon)
1 teáskanál currypor
só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A rizst a curryporral és a sóval puhára főzzük.
2. A csirkemellet kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és nem túl bő olajban mindkét oldalát kisütjük.
3. A kisült csirkemellet sütőedénybe tesszük, rátesszük az ananászkarikákat és megszórjuk reszelt Cheddar sajttal.
4. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 5 percig sütjük, míg a sajt megolvad.
A currys rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése