GESZTENYÉS-PUNCSOS ŐZGERINC
HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:
a tésztához:
2 csomag (= 80 g) puncsos pudingpor (Haas natural)
200 g búzafinomliszt
1/2 tasak sütőpor
csipet só
2 db tojás
3 evőkanál olvasztott zsiradék
250 ml tej
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
a "töltelékhez":
250 g gesztenyemassza (ízesített)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A gesztenyemasszából kb. 1,5 cm átmérőjű golyókat formázunk.
2. A lisztet, a 2 tasak pudingport, a csipet sót és a sütőport összekeverjük.
3. A tojást, a vaníliás cukrot, a zsiradékot, a cukrot és a tejet simára dolgozzuk, majd apránként belekeverjük a lisztet.
4. Az őzgerincformát kibéleljük SZILIKONOS sütőpapírral. (Most én csak kivajaztam és kicsit beleragadt!)
A tészta egyharmadát beleöntjük.
A gesztenyegolyók felét belenyomkodjuk.
5. Ráöntjük a maradék tészta felét, majd a maradék golyókat beletesszük.
Végül a maradék tésztával befedjük.
6. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 35 percig sütjük. Tűpróbáig.
Ha eddigre nem sült meg, akkor adjunk rá légkeverést és 10 percig süssük így.
Megvárjuk míg kihűl, majd felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése