GESZTENYÉS-PUNCSOS ŐZGERINC





HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:

a tésztához:

2 csomag (= 80 g) puncsos pudingpor (Haas natural)
200 g búzafinomliszt
1/2 tasak sütőpor
csipet só
2 db tojás
3 evőkanál olvasztott zsiradék
250 ml tej
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint

a "töltelékhez":

250 g gesztenyemassza (ízesített)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A gesztenyemasszából kb. 1,5 cm átmérőjű golyókat formázunk.


2.  A lisztet, a 2 tasak pudingport, a csipet sót és a sütőport összekeverjük.


3. A tojást, a vaníliás cukrot, a zsiradékot, a cukrot és a tejet simára dolgozzuk, majd apránként belekeverjük a lisztet.




4. Az őzgerincformát kibéleljük SZILIKONOS sütőpapírral. (Most én csak kivajaztam és kicsit beleragadt!)

A tészta egyharmadát beleöntjük.

A gesztenyegolyók felét belenyomkodjuk.



5. Ráöntjük a maradék tészta felét, majd a maradék golyókat beletesszük.

Végül a maradék tésztával befedjük.



6. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 35 percig sütjük. Tűpróbáig.

Ha eddigre nem sült meg, akkor adjunk rá légkeverést és 10 percig süssük így.

Megvárjuk míg kihűl, majd felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések