GOFRI BAJOROSAN



A recept elkészítéséhez szükség van 1 szilikonos gofriformára.




HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:

a tésztához:

100 g rozsliszt
100 g búzafinomliszt
1 púpozott kávéskanál Lucullus négyborsos-mustáros fűszerkeverék


1/2 tasak sütőpor
só, őrölt kömény
2 db tojás
1/2 evőkanál bajor mustár 


2 evőkanál folyékony zsíradék
200 ml sör (optimálisan német)

a feltéthez:

4-5 szál bajor (fehér) grillkolbász
bajor mustár
1 db lilahagyma kockára vágva



ELKÉSZÍTÉS:

1. A kétféle lisztet, a négyborsos-mustáros fűszerkeveréket, a sót és az őrölt köményt összekeverjük.


2. A tojást, a sört, csipet sót simára keverünk, majd hozzáadunk 1/2 evőkanál mustárt és apránként a lisztet.

Csomómentesre keverjük.




3. A szilikonos gofriformát kivajazzuk, majd feltöltjük a tésztával.


A szilikonos gofriformát kivajazzuk, majd feltöltjük a tésztával.


4. A kolbászt felkarikázzuk és kevés olajon megsütjük.


Rátesszük a gofri tetejére, megcsíkozzuk mustárral és megszórjuk az apróra vágott lilahagymával.

 Jó étvágyat!






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések