ÖRDÖGCSÓNAK

Fekete rizzsel és paradicsommal töltött kaliforniai paprika Pokol szalámival és besamellel.




HOZZÁVALÓK 4 "CSÓNAKHOZ":

2 db nagyobb piros kaliforniai paprika
130 g (szárazon) fekete rizs
2 db paradicsom
4*3 szelet Pokol szalámi



a besamelhez:

300 ml tej
2 evőkanál búzafinomliszt
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors, szerecsendió


ELKÉSZÍTÉS:

1. A paprikákat alaposan megmossuk kettévágjuk, a magházakat kiszedjük.

Enyhén sós, lobogó vízben 8-10 percig főzzük.


2. A rizst kevés sóval megfőzzük, majd összekeverjük a megmosott és felkockázott paradicsomokkal.


4. Feltöltjük a fél paprikákat és egy kivajazott sütőedénybe sorakoztatjuk őket.

Mindegyik tetejére 3 szelet szalámit teszünk.



5. A tejet hidegen simára keverjük a liszttel és a fűszerekkel, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.

Rákanalazzuk a töltött paprikákra és előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.





Jó étvágyat!




MÉG TÖBB TÖLTÖTT PAPRIKA:

NAP-BÁRKA




FRADI-LADIK




MÉG TÖBB ÖRDÖGI RECEPT:

ÖRDÖG-TEKERCS





ÖRDÖGLEPÉNY


 

BOLOGNAI



ÖRDÖGGERINC




ÖRDÖGSZEM




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések