ÖRDÖGCSÓNAK
Fekete rizzsel és paradicsommal töltött kaliforniai paprika Pokol szalámival és besamellel.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A paprikákat alaposan megmossuk kettévágjuk, a magházakat kiszedjük.
Enyhén sós, lobogó vízben 8-10 percig főzzük.
2. A rizst kevés sóval megfőzzük, majd összekeverjük a megmosott és felkockázott paradicsomokkal.
4. Feltöltjük a fél paprikákat és egy kivajazott sütőedénybe sorakoztatjuk őket.
Mindegyik tetejére 3 szelet szalámit teszünk.
5. A tejet hidegen simára keverjük a liszttel és a fűszerekkel, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Rákanalazzuk a töltött paprikákra és előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB TÖLTÖTT PAPRIKA:
NAP-BÁRKA
FRADI-LADIK
MÉG TÖBB ÖRDÖGI RECEPT:
ÖRDÖG-TEKERCS
ÖRDÖGLEPÉNY
BOLOGNAI
ÖRDÖGGERINC
ÖRDÖGSZEM
HOZZÁVALÓK 4 "CSÓNAKHOZ":
2 db nagyobb piros kaliforniai paprika
130 g (szárazon) fekete rizs
2 db paradicsom
4*3 szelet Pokol szalámi
a besamelhez:
300 ml tej
2 evőkanál búzafinomliszt
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors, szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS:
1. A paprikákat alaposan megmossuk kettévágjuk, a magházakat kiszedjük.
Enyhén sós, lobogó vízben 8-10 percig főzzük.
2. A rizst kevés sóval megfőzzük, majd összekeverjük a megmosott és felkockázott paradicsomokkal.
4. Feltöltjük a fél paprikákat és egy kivajazott sütőedénybe sorakoztatjuk őket.
Mindegyik tetejére 3 szelet szalámit teszünk.
5. A tejet hidegen simára keverjük a liszttel és a fűszerekkel, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Rákanalazzuk a töltött paprikákra és előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB TÖLTÖTT PAPRIKA:
NAP-BÁRKA
FRADI-LADIK
MÉG TÖBB ÖRDÖGI RECEPT:
ÖRDÖG-TEKERCS
ÖRDÖGLEPÉNY
BOLOGNAI
ÖRDÖGGERINC
ÖRDÖGSZEM
Megjegyzések
Megjegyzés küldése