RÓZSASZÍN CSILLAGSÜTI
HOZZÁVALÓK KB. 40 DB-HOZ:
a tésztához:
290 g búzafinomliszt
2 tasak (= 40 g) puncsos vagy epres pudingpor
250 g puha vaj vagy margarin
250 g Ricotta
a töltelékhez:
170 g aszalt szilva
100 ml víz
cukor ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. A ricottát és a 2 tasak pudingport simára keverjük.
2. Hozzáadjuk a zsiradékot és a lisztet, majd gyúrjuk, míg a tészta összeáll.
30 percre hűtőbe tesszük.
3. Az aszalt szilvát a cukorral és a vízzel kb. 8-10 percet főzzük. Majd ledaráljuk.
4. A tésztát kétfelé vesszük, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
Kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra, majd felosztjuk 5*5 cm négyzetekre.
Fontos! A mérettől ne térjünk el, mert a nagyobb nem lesz olyan mutatós, a kisebben pedig nem fér el a töltelék!
5. A négyzetek sarkait a közepe felé bevágjuk úgy, hogy a közepén maradjon egy kicsi kör a tölteléknek.
Ezután megformázzuk a csillagot:
A felső oldal bal sarkát behajtjuk középre a töltelékre, majd a mellette levőt kihagyjuk. Jön a jobb oldal felső csücske, amit szintén behajtunk középre, a mellette lévő kimarad.
Az alsó rész jobb csücskét és a bal oldal alsó csücskét szintén középre hajtjuk.
6. Az elkészült csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben 190 fokon - nem légkeveréssel- kb. 15 percig sütjük. Ha a csücske már barnul, vegyük ki!
Tetszőlegesen megszórhatjuk porcukorral, de önmagában is mutatós.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése