RÓZSASZÍN CSILLAGSÜTI




HOZZÁVALÓK KB. 40 DB-HOZ:

a tésztához:

290 g búzafinomliszt
2 tasak (= 40 g) puncsos vagy epres pudingpor
250 g puha vaj vagy margarin
250 g Ricotta

a töltelékhez:

170 g aszalt szilva
100 ml víz
cukor ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS:

1. A ricottát és a 2 tasak pudingport simára keverjük.



2. Hozzáadjuk a zsiradékot és a lisztet, majd gyúrjuk, míg a tészta összeáll.

30 percre hűtőbe tesszük.


3. Az aszalt szilvát a cukorral és a vízzel kb. 8-10 percet főzzük. Majd ledaráljuk. 



4. A tésztát kétfelé vesszük, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

Kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra, majd felosztjuk 5*5 cm négyzetekre. 

Fontos! A mérettől ne térjünk el, mert a nagyobb nem lesz olyan mutatós, a kisebben pedig nem fér el a töltelék!


5. A négyzetek sarkait a közepe felé bevágjuk úgy, hogy a közepén maradjon egy kicsi kör a tölteléknek.

Ezután megformázzuk a csillagot:
A felső oldal bal sarkát behajtjuk középre a töltelékre, majd a mellette levőt kihagyjuk. Jön a  jobb oldal felső csücske, amit szintén behajtunk középre, a mellette lévő kimarad.
Az alsó rész  jobb csücskét és a bal oldal alsó csücskét szintén középre hajtjuk.



6. Az elkészült csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben 190 fokon - nem légkeveréssel- kb. 15 percig sütjük. Ha a csücske már barnul, vegyük ki!



Tetszőlegesen megszórhatjuk porcukorral, de önmagában is mutatós.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések