KAKAÓS-TÚRÓS ŐZGERINC





HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:

a kakaós tésztához:

250 g búzafinomliszt
1 evőkanál kakaópor 
1/2 tasak sütőpor
2 db tojás
250 ml tej
3 evőkanál olvasztott zsiradék
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
cukor ízlés szerint

a túrós részhez:

200 g félzsíros tehéntúró
1 evőkanál tejföl
1 citrom felének a reszelt héja
porcukor ízlés szerint
1-2 evőkanál darált háztartási keksz

ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük.


2. A tojást, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a cukrot, az olvasztott zsiradékot eldolgozzuk.

Majd apránként hozzákeverjük a lisztet.




3. A túrót, a tejfölt, a citromhéjat és a porcukrot elkeverjük, majd annyi kekszdarát adunk hozzá, hogy formázható legyen.

1-1,5 cm átmérőjű golyókat készítünk belőle.



4. A tészta felét beleöntjük a SZILIKONOS  sütőpapírral bélelt formába.

Belenyomkodjuk a túrógolyók felét.


5. Ráöntjük a maradék tésztát, majd belenyomkodjuk a tetejébe a maradék golyókat.

Előmelegített sütőben 190 fokon - nem légkeveréssel - kb. 35-40 percig sütjük. (Tűpróbáig)

Megvárjuk míg kihűl, majd a papírt lefejtjük róla és felszeleteljük.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések