KAKAÓS-TÚRÓS ŐZGERINC
HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:
a kakaós tésztához:
250 g búzafinomliszt
1 evőkanál kakaópor
1/2 tasak sütőpor
2 db tojás
250 ml tej
3 evőkanál olvasztott zsiradék
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
cukor ízlés szerint
a túrós részhez:
200 g félzsíros tehéntúró
1 evőkanál tejföl
1 citrom felének a reszelt héja
porcukor ízlés szerint
1-2 evőkanál darált háztartási keksz
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük.
2. A tojást, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a cukrot, az olvasztott zsiradékot eldolgozzuk.
Majd apránként hozzákeverjük a lisztet.
3. A túrót, a tejfölt, a citromhéjat és a porcukrot elkeverjük, majd annyi kekszdarát adunk hozzá, hogy formázható legyen.
1-1,5 cm átmérőjű golyókat készítünk belőle.
4. A tészta felét beleöntjük a SZILIKONOS sütőpapírral bélelt formába.
Belenyomkodjuk a túrógolyók felét.
5. Ráöntjük a maradék tésztát, majd belenyomkodjuk a tetejébe a maradék golyókat.
Előmelegített sütőben 190 fokon - nem légkeveréssel - kb. 35-40 percig sütjük. (Tűpróbáig)
Megvárjuk míg kihűl, majd a papírt lefejtjük róla és felszeleteljük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése