SACHER-ÍZŰ PALACSINTA


Kakaós-mandulás palacsinta sárgabaracklekvárral töltve, olvasztott étcsokival.


HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:

 a tésztához:

1 db tojás
150 ml szénsavas ásványvíz
150 ml tej
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál méz
1/2 teáskanál fahéj (elhagyható)
50 g darált mandula (elhagyható)
kb. 100 g búzafinomliszt

a töltelékhez:

5*1,5 evőkanál sárgabaracklekvár

a tetejére:

50 g olvasztott étcsokoládé


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tojást, a mézet, a kakaóport, a fahéjat, a tejet és a vizet simára keverjük.


Hozzáadjuk a darált mandulát és annyi lisztet, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.


2. Kisütjük a palacsintákat.






3. Megkenjük lekvárral és meglocsoljuk olvasztott étcsokival.


Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések