SACHER-ÍZŰ PALACSINTA
Kakaós-mandulás palacsinta sárgabaracklekvárral töltve, olvasztott étcsokival.
HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:
a tésztához:
1 db tojás
150 ml szénsavas ásványvíz
150 ml tej
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál méz
1/2 teáskanál fahéj (elhagyható)
50 g darált mandula (elhagyható)
kb. 100 g búzafinomliszt
a töltelékhez:
5*1,5 evőkanál sárgabaracklekvár
a tetejére:
50 g olvasztott étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojást, a mézet, a kakaóport, a fahéjat, a tejet és a vizet simára keverjük.
Hozzáadjuk a darált mandulát és annyi lisztet, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.
2. Kisütjük a palacsintákat.
3. Megkenjük lekvárral és meglocsoljuk olvasztott étcsokival.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése