DALMATA-PUDING


Avagy Kókusz-golyó puding.



HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:

a pudinghoz:

1 l tej
2 csomag tejszínes pudingpor
3 evőkanál kókuszreszelék
2 tasak vaníliás cukor 
cukor ízlés szerint

a kekszgolyóhoz:

100 g darált háztartási keksz
1 púpozott evőkanál kakaópor
1 evőkanál méz
1 evőkanál tej
2-3 evőkanálnyi a kókuszos pudingból


ELKÉSZÍTÉS:

1. A hideg tejben simára keverjük a cukrokat, a pudingport. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd állandó kevergetés mellett közepes hőfokon besűrítjük.


2. A darált kekszet egy tálba öntjük. 
Hozzáadjuk a kakaóport, a mézet, a tejet és a krémből annyit, hogy a tészta összeálljon.



3. A tésztából kb. 1-1,5 cm átmérőjű gömböket formázunk.


4. Kibélelünk egy őzgerincformát SZILIKONOS sütőpapírral.

Beleöntjük a puding 1/3-át.

A kekszgolyók kb. felét belenyomkodjuk a pudingba.


5. Ráöntjük a megmaradt puding felét, majd belerakjuk a maradék kekszgolyót.

6. Végül ráöntjük a maradék pudingot.


Megvárjuk míg kihűl, majd a hűtőbe tesszük 3-4 órára.

A papírt óvatosan leszedjük róla és felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések