DALMATA-PUDING
Avagy Kókusz-golyó puding.
HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:
a pudinghoz:
1 l tej
2 csomag tejszínes pudingpor
3 evőkanál kókuszreszelék
2 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
a kekszgolyóhoz:
100 g darált háztartási keksz
1 púpozott evőkanál kakaópor
1 evőkanál méz
1 evőkanál tej
2-3 evőkanálnyi a kókuszos pudingból
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hideg tejben simára keverjük a cukrokat, a pudingport. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd állandó kevergetés mellett közepes hőfokon besűrítjük.
2. A darált kekszet egy tálba öntjük.
Hozzáadjuk a kakaóport, a mézet, a tejet és a krémből annyit, hogy a tészta összeálljon.
3. A tésztából kb. 1-1,5 cm átmérőjű gömböket formázunk.
4. Kibélelünk egy őzgerincformát SZILIKONOS sütőpapírral.
Beleöntjük a puding 1/3-át.
A kekszgolyók kb. felét belenyomkodjuk a pudingba.
5. Ráöntjük a megmaradt puding felét, majd belerakjuk a maradék kekszgolyót.
6. Végül ráöntjük a maradék pudingot.
Megvárjuk míg kihűl, majd a hűtőbe tesszük 3-4 órára.
A papírt óvatosan leszedjük róla és felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése