FRADI-LADIK

Zöld kaliforniai paprika zöldfűszeres rizzsel és fehér kolbásszal töltve, sajttal sütve.



HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:

2 db zöld kaliforniai paprika
2-3 szál fehér / bajor grillkolbász
kb. 120 g rizs (szárazon)
100 g mozzarella vagy 50 g reszelt sajt
1 evőkanál olaj
só, zöldfűszerek


ELKÉSZÍTÉS:

1. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, összekeverjük a zöldfűszerekkel.


2.  A paprikákat megmossuk, kettévágjuk, magházát kiszedjük.
Enyhén sós, lobogó vízben kb. 15 percig pároljuk.
Lecsepegtetjük.


3. A kolbászokat felkarikázzuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzákeverjük a zöldfűszeres rizshez.


4. A sütőedényt kikenjük, belesorakoztatjuk a kolbászos rizzsel megtöltött paprikacsónakokat.


Tetejére mozzarellát vagy reszelt sajtot teszünk.


Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.

Jó étvágyat!




MÉG TÖBB TÖLTÖTT PAPRIKA RECEPT:

NAP-BÁRKA




ÖRDÖG-CSÓNAK

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések