FRADI-LADIK
Zöld kaliforniai paprika zöldfűszeres rizzsel és fehér kolbásszal töltve, sajttal sütve.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, összekeverjük a zöldfűszerekkel.
2. A paprikákat megmossuk, kettévágjuk, magházát kiszedjük.
Enyhén sós, lobogó vízben kb. 15 percig pároljuk.
Lecsepegtetjük.
3. A kolbászokat felkarikázzuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzákeverjük a zöldfűszeres rizshez.
4. A sütőedényt kikenjük, belesorakoztatjuk a kolbászos rizzsel megtöltött paprikacsónakokat.
Tetejére mozzarellát vagy reszelt sajtot teszünk.
Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB TÖLTÖTT PAPRIKA RECEPT:
NAP-BÁRKA
ÖRDÖG-CSÓNAK
HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:
2 db zöld kaliforniai paprika
2-3 szál fehér / bajor grillkolbász
kb. 120 g rizs (szárazon)
100 g mozzarella vagy 50 g reszelt sajt
1 evőkanál olaj
só, zöldfűszerek
ELKÉSZÍTÉS:
1. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, összekeverjük a zöldfűszerekkel.
2. A paprikákat megmossuk, kettévágjuk, magházát kiszedjük.
Enyhén sós, lobogó vízben kb. 15 percig pároljuk.
Lecsepegtetjük.
3. A kolbászokat felkarikázzuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzákeverjük a zöldfűszeres rizshez.
4. A sütőedényt kikenjük, belesorakoztatjuk a kolbászos rizzsel megtöltött paprikacsónakokat.
Tetejére mozzarellát vagy reszelt sajtot teszünk.
Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB TÖLTÖTT PAPRIKA RECEPT:
NAP-BÁRKA
ÖRDÖG-CSÓNAK
Megjegyzések
Megjegyzés küldése