HÓFEHÉRKE RAGULEVESE





HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:

250 g kockázott hús
1 db vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 db nagyobb (kb.250) burgonya 
1 szál gyökérzöldség
kb. 200 g zeller
1 evőkanál olaj
só, őrölt fehérbors, szerecsendió v. őrölt kömény

a habaráshoz:

1 evőkanál búzafinomliszt
100 ml főzőtejszín
csipet só


ELKÉSZÍTÉS:

1. A vöröshagymát és a húst felkockázzuk.


2. A zellert, a gyökérzöldséget és a krumplit megpucoljuk, majd felkockázzuk.


3. A vöröshagymát és a húst az olajon fehéredésig pirítjuk. Félidőben hozzáadjuk a fokhagymát is.

Belekeverjük a zöldségeket, fűszerezzük, majd felöntjük 1,8-2 l vízzel.

Puhára pároljuk.


A lisztet csomómentesre keverjük a főzőtejszínnel, majd kimerünk a levesből 1 merőkanál lét, és apránként a tejszínhez vegyítjük.
Visszaöntjük a levesbe és még kb. 2-3 percig főzzük.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések