MIZO SELECTION ZSERBÓS TÚRÓKRÉM


A receptet a Mizo Selection zserbós Túró Rudija ihlette.

A szériából ez a kedvencem, és pohárkrémnek is kitűnő lett!




HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:

a túrókrémhez:

300 g tehéntúró
60 g darált dió
1 evőkanál tejföl
1 citrom felének a reszelt héja
1 teáskanál fahéj
porcukor ízlés szerint
3*1,5 evőkanál sárgabaracklekvár

3*1,5 evőkanál olvasztott étcsokoládé (kb.60 g)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A diót ledaráljuk.

Nem muszáj teljesen finomra, ha vannak benne nagyobb darabok az is jó.


2. A diót hozzáadjuk az összes többi hozzávalóval a túróhoz és kikeverjük.



3. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjünk kb. 2 evőkanál forró vizet és simára keverjük.

4. A pohár aljára teszünk kb. 1,5 evőkanál túrót, erre jön 1,5 evőkanál lekvár, majd ismét túró, a tetejére pedig csoki.

Hűtőbe tesszük 2-3 órára, míg a csoki megdermed.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések