MIZO SELECTION ZSERBÓS TÚRÓKRÉM
A receptet a Mizo Selection zserbós Túró Rudija ihlette.
A szériából ez a kedvencem, és pohárkrémnek is kitűnő lett!
HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:
a túrókrémhez:
300 g tehéntúró
60 g darált dió
1 evőkanál tejföl
1 citrom felének a reszelt héja
1 teáskanál fahéj
porcukor ízlés szerint
3*1,5 evőkanál sárgabaracklekvár
3*1,5 evőkanál olvasztott étcsokoládé (kb.60 g)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A diót ledaráljuk.
Nem muszáj teljesen finomra, ha vannak benne nagyobb darabok az is jó.
2. A diót hozzáadjuk az összes többi hozzávalóval a túróhoz és kikeverjük.
3. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjünk kb. 2 evőkanál forró vizet és simára keverjük.
4. A pohár aljára teszünk kb. 1,5 evőkanál túrót, erre jön 1,5 evőkanál lekvár, majd ismét túró, a tetejére pedig csoki.
Hűtőbe tesszük 2-3 órára, míg a csoki megdermed.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése