MADÁRTEJKRÉMES-KAKAÓS KEKSZTEKERCS
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:
a tésztához:
120 g omlós kakaós keksz
80 g darált háztartási keksz
4 evőkanál tej
1,5 evőkanál méz
1-2 evőkanál a krémből
a krémhez:
1 doboz (=450 ml) dobozos madártej (pl.: Mizo, Meggle)
50 g vaj
25 g vaníliás pudingpor
2 evőkanál búzafinomliszt
1 tasak Dr.Oetker Finesse Bourbon vaníliakivonat
édesítés ízlés szerint
a tetejére:
kakaós kekszmorzsa
ELKÉSZÍTÉS:
1. A madártejet, a pudingport, a cukrot, a vaníliát és a lisztet simára keverjük.
Hozzádaraboljuk a vajat, majd az egészet egy lábasban, közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Megvárjuk, míg kihűl.
2. A tésztát csak akkor kezdjük el összegyúrni, ha a krém hideg, különben kiszárad és törik!
A kakaós kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a darált háztartási kekszet, a tejet és a mézet, végül annyi krémet, amennyitől a tészta formázhatóvá válik.
Inkább nedvesebb legyen (de ne ragacsos!), akkor biztos, hogy szépen ki lehet nyújtani!
3. Sütőpapírral fedett, kekszmorzsával szórt felületen kinyújtjuk kb. 4-5 mm vékonyra.
4. A krémet robotgéppel átkeverjük, majd 2/3-át elosztjuk a tésztalapon.
5. Feltekerjük, a maradék krémmel megkenjük. Kekszmorzsával megszórjuk.
2-3 órára hűtőbe tesszük, felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése