MADÁRTEJKRÉMES-KAKAÓS KEKSZTEKERCS



HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

120 g omlós kakaós keksz
80 g darált háztartási keksz
4 evőkanál tej
1,5 evőkanál méz
1-2 evőkanál a krémből

a krémhez:

1 doboz (=450 ml) dobozos madártej (pl.: Mizo, Meggle)
50 g vaj
25 g vaníliás pudingpor
2 evőkanál búzafinomliszt
1 tasak Dr.Oetker Finesse Bourbon vaníliakivonat
édesítés ízlés szerint 

a tetejére:

kakaós kekszmorzsa


ELKÉSZÍTÉS:

1. A madártejet, a pudingport, a cukrot, a vaníliát és a lisztet simára keverjük.
Hozzádaraboljuk a vajat, majd az egészet egy lábasban, közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett besűrítjük.

Megvárjuk, míg kihűl.


2. A tésztát csak akkor kezdjük el összegyúrni, ha a krém hideg, különben kiszárad és törik!

A kakaós kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a darált háztartási kekszet, a tejet és a mézet, végül annyi krémet, amennyitől a tészta formázhatóvá válik.
Inkább nedvesebb legyen (de ne ragacsos!), akkor biztos, hogy szépen ki lehet nyújtani!


3. Sütőpapírral fedett, kekszmorzsával szórt felületen kinyújtjuk kb. 4-5 mm vékonyra.


4. A krémet robotgéppel átkeverjük, majd 2/3-át elosztjuk a tésztalapon.


5. Feltekerjük, a maradék krémmel megkenjük. Kekszmorzsával megszórjuk.


2-3 órára hűtőbe tesszük, felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések