BEHAVAZOTT LÚDLÁB-TEKERCS
A Lúdláb sütinek eredetileg barna tésztája és barna krémje van, sőt még a csoki is barna a tetején.
Na, nálam minden kifehéredett.
Igaziból, Fehér-erdő tekercsnek is hívhatnám, de ez most Lúdláb-tekercs lett. 😉
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:
a tésztához:
350 g piskótalap
a krémhez:
500 ml tej
40 g tejszínes pudingpor
50 g fehércsokoládé
1 tasak vaníliás cukor
édesítés ízlés szerint
200 ml cukrászhab
továbbá:
100 g befőttmeggy
a dekorhoz:
20-30 g fehércsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tejet a pudingporral és a cukorral csomómentesre keverjük, majd beletördelünk 50 g fehércsokit és állandó kevergetés mellett, közepes hőmérsékleten, besűrítjük.
Megvárjuk, míg kihűl.
2. A meggyből 15-20 szemet félreteszünk, a többit ledaráljuk és lecsepegtetjük.
3. A cukrászhabot felverjük, majd hozzákeverjük a fehércsokis tejszínes pudingot.
4. A piskótalapot sütőpapírral borított felületre tesszük.
5. Megkenjük a meggypürével, majd a krém 1/2-ével v. 2/3-ával.
6. A sütőpapír segítségével feltekerjük, majd a maradék krémmel befedjük.
Reszelt fehércsokival díszítjük.
4-5 órát vagy akár egész éjszakát hűtőbe tesszük, majd felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése