BEHAVAZOTT LÚDLÁB-TEKERCS



A Lúdláb sütinek eredetileg barna tésztája és barna krémje van, sőt még a csoki is barna a tetején.

Na, nálam minden kifehéredett.

Igaziból, Fehér-erdő tekercsnek is hívhatnám, de ez most Lúdláb-tekercs lett. 😉



HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

350 g piskótalap

a krémhez:

500 ml tej
40 g tejszínes pudingpor
50 g fehércsokoládé
1 tasak vaníliás cukor
édesítés ízlés szerint

200 ml cukrászhab

továbbá:

100 g befőttmeggy

a dekorhoz:

20-30 g fehércsokoládé


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tejet a pudingporral és a cukorral csomómentesre keverjük, majd beletördelünk 50 g fehércsokit és állandó kevergetés mellett, közepes hőmérsékleten, besűrítjük.

Megvárjuk, míg kihűl.


2. A meggyből 15-20 szemet félreteszünk, a többit ledaráljuk és lecsepegtetjük.


3. A cukrászhabot felverjük, majd hozzákeverjük a fehércsokis tejszínes pudingot.



4. A piskótalapot sütőpapírral borított felületre tesszük.


5. Megkenjük a meggypürével, majd a krém 1/2-ével v. 2/3-ával.



6. A sütőpapír segítségével feltekerjük, majd a maradék krémmel befedjük.


Reszelt fehércsokival díszítjük.

4-5 órát vagy akár egész éjszakát hűtőbe tesszük, majd felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések