HÚSTEKERCS KERTÉSZLÁNY MÓDRA




HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a hústekercshez:

500 g darált hús
2 db tojás
5-6 evőkanál zsemlemorzsa v. darált zabpehely
fűszerek ízlés szerint

a töltelékhez:

450 g vegyes, kerti zöldség 


ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldséget megpároljuk, lecsepegtetjük.


2. A darált húst, a tojást a zsemlemorzsát és a fűszereket összekeverjük, fél órát pihentetjük.


Zsemlemorzsával szórt, szilikonos sütőpapíron kinyújtjuk (közben is kell minimális zs.morzsát szórni rá, mert ragad) , majd a felületén eloszlatjuk a párolt zöldséget.

Ha marad zöldség, köretként tálaljuk.


3- Feltekerjük a sütőpapír segítségével, kibélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - 25-30 percig sütjük.


Felszeletelés előtt várunk 10 percet, majd krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk a megmaradt párolt zöldséggel együtt.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések