HÚSTEKERCS KERTÉSZLÁNY MÓDRA
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:
a hústekercshez:
500 g darált hús
2 db tojás
5-6 evőkanál zsemlemorzsa v. darált zabpehely
fűszerek ízlés szerint
a töltelékhez:
450 g vegyes, kerti zöldség
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldséget megpároljuk, lecsepegtetjük.
2. A darált húst, a tojást a zsemlemorzsát és a fűszereket összekeverjük, fél órát pihentetjük.
Zsemlemorzsával szórt, szilikonos sütőpapíron kinyújtjuk (közben is kell minimális zs.morzsát szórni rá, mert ragad) , majd a felületén eloszlatjuk a párolt zöldséget.
Ha marad zöldség, köretként tálaljuk.
3- Feltekerjük a sütőpapír segítségével, kibélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - 25-30 percig sütjük.
Felszeletelés előtt várunk 10 percet, majd krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk a megmaradt párolt zöldséggel együtt.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése