MADÁRTEJES-DIÓS GUBA





HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

250 g kalács
350 ml dobozos madártej (pl: Mizo, Meggle)
 30 g búzakeményítő
60 g darált dió 


ELKÉSZÍTÉS:

1. A madártejhez hozzáöntjük a búzakeményítőt, csomómentesre keverjük, majd közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.

Langyosra hűtjük.


 2. A kalácsot felkockázzuk.

Én 180 fokon - légkeveréssel - 6 percig pirítottam a sütőben, de ez a művelet el is hagyható.


3. A diót megdaráljuk és a kaláccsal együtt egy nagyobb tálba tesszük.

Dióból hagyjunk meg kb. 2 evőkanálnyit a tetejére, dekornak!


4. Hozzákeverjük a krémet és a tetejét dióval meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések