A KERTÉSZLÁNY BURGONYÁJA
Én édesburgonyával készítettem, mert úgy gondoltam, a sárga cheddar és a sárga burgonya majd jól mutat együtt. Ami igaz is, csak végeredményben édesebb lett a kelleténél.
Viszont tény, hogy a szerecsendiós besamel jól passzol az édesburgonyához. (Csak a kukorica és a sárgarépa nem kéne már mellé...)
Tehát, aki szeretné ezt megsütni, az hagyományos krumplit használjon!!!
HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:
2 db nagyobb burgonya (nálam édes 😁)
400 g vegyes kerti zöldség
400 ml tej
4 evőkanál búzaliszt
30 g vaj
só, bors,őrölt szerecsendió
60 g reszelt sajt a tetejére
1. A burgonyákat enyhén sós vízben megfőzzük, kihűtjük.
Megpucoljuk, majd kettévágjuk és a közepüket kiszedjük.
A kiszedett krumplibelsőt a zöldségekhez kockázzuk.
2. A zöldségeket megfőzzük, lecsepegtetjük.
3. Elkészítjük a besamelt.
Én újabban úgy szoktam, hogy a lisztet, a vajat, a fűszereket és a tejet egy turmixban csomómentesre keverem, majd felfőzöm.
Nekem a liszt pirított íze egyáltalán nem hiányzik belőle, ráadásul így tutira nem lesz csomós a végeredmény.
4. A besamelt összekeverjük a zöldségekkel és megtöltjük vele a burgonyacsónakokat.
5. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - 10-15 percig sütjük.
Azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése