MADÁRTEJES TÚRÓKRÉM FEHÉRCSOKIVAL
A desszertet a Mizo madártejes-fehércsokis Túró Rudija ihlette.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
300 ml Mizo madártej
24 g búzakeményítő
240 g tehéntúró
1/2 evőkanál tejföl
édesítés ízlés szerint
60 g fehércsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A madártejet és a búzakeményítőt simára keverjük, majd közepes lángon felfőzzük.
Langyosra hűtjük.
2. A túrót elkeverjük a tejföllel és a cukorral.
3. Vízgőz felett megolvaszjtuk a fehérecsokoládét.
4. A pohár aljára kanalazunk 2-3 evőkanál túrókrémet.
Erre jön 3-4 evőkanál madártejpuding, majd 2 evőkanál fehérecsoki a tetejére.
2-3 órára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése