MADÁRTEJES TÚRÓKRÉM FEHÉRCSOKIVAL


A desszertet a Mizo madártejes-fehércsokis Túró Rudija ihlette.



HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

300 ml Mizo  madártej
24 g búzakeményítő
240 g tehéntúró
1/2 evőkanál tejföl
édesítés ízlés szerint
60 g fehércsokoládé

ELKÉSZÍTÉS:

1. A madártejet és a búzakeményítőt simára keverjük, majd közepes lángon felfőzzük.

Langyosra hűtjük.

2. A túrót elkeverjük a tejföllel és a cukorral.

3. Vízgőz felett megolvaszjtuk a fehérecsokoládét.

4. A pohár aljára kanalazunk 2-3 evőkanál túrókrémet.

Erre jön 3-4 evőkanál madártejpuding, majd 2 evőkanál fehérecsoki a tetejére.

2-3 órára hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések