GESZTENYÉS FÁNKGOLYÓK CSOKIÖNTETTEL
HOZZÁVALÓK 10 DB-HOZ:
a tésztához:
350 g búzaliszt
1 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
70 g porcukor
1/2 tasak sütőpor
200 g tejföl
csipet só
a töltelékhez:
250 g gesztenyemassza
a dekorhoz:
50 g étcsokoládé
1-2 evőkanál meleg víz
a sütéshez:
olaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sütőport, a sót összekeverjük.
2. A tojást és a porcukrot fehéredésig keverjük.
Beletesszük a tejfölt, simára dolgozzuk.
4. A lisztet apránként hozzákeverjük a tojásos masszához.
5. Az összeállt tésztát lisztezett felületre tesszük és kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.
6-8 cm átmérőjű kerek fomával kiszaggatjuk.
6. A gesztenyemasszából közepes méretű golyókat formázunk és a körök közepére helyezzük.
7. Bebugyoláljuk, majd két tenyerünk között golyóvá formázzuk.
8. Bő, forró olajban kisütjük.
9. A vízgőz fölött megolvasztott csokival meglocsolva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése