GESZTENYÉS FÁNKGOLYÓK CSOKIÖNTETTEL





HOZZÁVALÓK 10 DB-HOZ:

a tésztához:

350 g búzaliszt
1 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
70 g porcukor
1/2 tasak sütőpor
200 g tejföl
csipet só

a töltelékhez:

250 g gesztenyemassza

a dekorhoz:

50 g étcsokoládé
1-2 evőkanál meleg víz

a sütéshez:

olaj


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sütőport, a sót összekeverjük.

2. A tojást és a porcukrot fehéredésig keverjük.
Beletesszük a tejfölt, simára dolgozzuk.


4. A lisztet apránként hozzákeverjük a tojásos masszához.


5. Az összeállt tésztát lisztezett felületre tesszük és kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.
6-8 cm átmérőjű kerek fomával kiszaggatjuk.


6. A gesztenyemasszából közepes méretű golyókat formázunk és a körök közepére helyezzük.


7. Bebugyoláljuk, majd két tenyerünk között golyóvá formázzuk.


8. Bő, forró olajban kisütjük.

9. A vízgőz fölött megolvasztott csokival meglocsolva tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések