FŐZELÉK KÍNAI STÍLUSBAN
HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:
a főzelékhez:
450 g kínai zöldségmix
2 evőkanál rizsliszt
1/2 evőkanál szójaszósz
1 merőkanál a zöldség főzőlevéből
csipet só
a feltéthez:
6-12 nagyobb levél kelkáposzta
3 db virsli
2 db tojás
100 g zsemlemorzsa
fűszerek ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kelkáposztát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, majd enyhén sós, lobogó vízben, fedő alatt puhára főzzük. Kb. 10-12 perc.
Lecsepegtetjük.
2. A virsliket megfőzzük, majd 1-2 levél káposztába beletekerjük.
A tekercseket kettévágjuk.
3. Zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa kombinációba bepanírozzuk. (A klasszikus módon is lehet.)
4. Bő, forró olajban kisütjük.
5. A főzelékhez a zöldséget egy fazékba tesszük, sózzuk. Éppen annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, puhára pároljuk.
6. Ha a zöldség puha, turmixgépbe teszünk 2 evőkanál rizslisztet, 1 merőkanálnyit a főzőléből és 1/2 evőkanál szójaszószt, kevés sót. (Lehet még kevés frissen reszelt gyömbért, vagy fokhagymát is hozzátenni.)
A simára kevert rántást a főzelékre öntjük, keverjük, míg besűrűsödik. 2-3 perc
Tálaláskor kimerjük a főzeléket és ráteszünk 1-2 db tekercset.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése