FŐZELÉK KÍNAI STÍLUSBAN





HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

a főzelékhez:

450 g kínai zöldségmix


2 evőkanál rizsliszt
1/2 evőkanál szójaszósz
1 merőkanál a zöldség főzőlevéből
csipet só

a feltéthez:

6-12 nagyobb levél kelkáposzta
3 db virsli
2 db tojás
100 g zsemlemorzsa
fűszerek ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS:

1. A kelkáposztát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, majd enyhén sós, lobogó vízben, fedő alatt puhára főzzük. Kb. 10-12 perc.

Lecsepegtetjük.


2. A virsliket megfőzzük, majd 1-2 levél káposztába beletekerjük.

A tekercseket kettévágjuk.



3. Zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa kombinációba bepanírozzuk. (A klasszikus módon is lehet.)



4. Bő, forró olajban kisütjük.


5. A főzelékhez a zöldséget egy fazékba tesszük, sózzuk. Éppen annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, puhára pároljuk.


6. Ha a zöldség puha, turmixgépbe teszünk 2 evőkanál rizslisztet, 1 merőkanálnyit a főzőléből és 1/2 evőkanál szójaszószt, kevés sót. (Lehet még kevés frissen reszelt gyömbért, vagy fokhagymát is hozzátenni.)

A simára kevert rántást a főzelékre öntjük, keverjük, míg besűrűsödik. 2-3 perc


Tálaláskor kimerjük a főzeléket és ráteszünk 1-2 db tekercset.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések