LILA COLCANNON
A "Colcannon" kifejezés hagymás-káposztás krumplipürét jelent, mely az írek és a skótok között népszerű.
Én ennek a lila változatát készítettem el, lilahagymával és lilakáposztával.
Sült húsok mellé igazán mutatós köret lehet.
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:
4-5 db közepes főtt burgonya
80 g párolt lila/vöröskáposzta
1 db lilahagyma
30 g vaj
só,bors,őrölt kömény
(szükség szerint tej a püréhez)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és a vajjal pürésítjük.
2. A káposztát apróra daráljuk, majd sóval, borssal, őrölt köménnyel 10-15 percig kevés olajon, vagy kevés vizen puhára pároljuk.
3. A hagymát eredeti recept szerint főzik a káposztával együtt én nyersen ledaráltam és így kevertem a krumplihoz.
De, szerintem minimum olajon meg kéne pirítani, főzni semmiképen nem kéne...
4. A hagymát, a krumplit és a káposztát összekverjük.
Hagyományosan a pürébe egy mélyedést alakítanak ki és olvasztott vajjal tálalják.
Én ettől eltekintettem.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése