TEJKARAMELLÁS-KÖRTÉS BUKTA
HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:
a tésztához:
150 g Graham liszt
150 g búzafinomliszt
18 g friss élesztő
125 ml tej
1 evőkanál kristálycukor
1 db tojás
3 evőkanál olvasztott vaj
csipet só
őrölt fahéj és szegfűszeg
6-8 db omlós tejkaramella
a töltelékhez:
2 db nagyobb körte
a kenéshez:
kb.0,5 dl tej
a szóráshoz:
porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a fűszereket, a sót összekeverjük.
Belemorzsoljuk a tejkaramellát, majd belekanalazzuk az olvaszott vajat.
Hozzáütjük a tojást és beleöntjük a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
Jól kidolgozzuk, majd 40 percig meleg helyen kelesztjük.
2. A megkelt tésztát 6 részre osztjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.
3. A körtéket alaposan megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
4. A tészta közepére teszünk 5 szeletet, majd a tészta két szélét ráhajtjuk, végül alulról feltekerjük.
5. Folytatjuk, míg a tészta elfogy, majd a sütiket sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük.
Még 15 percet kelesztjük az előmelegített tűzhely tetején.
6. Tetejüket megkenjük tejjel és 180 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.
Megszórjuk porcukorral és ha kihűl fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése