TEJKARAMELLÁS-KÖRTÉS BUKTA




HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:

a tésztához:

150 g Graham liszt
150 g búzafinomliszt
18 g friss élesztő
125 ml  tej
1 evőkanál kristálycukor
1 db tojás
3 evőkanál olvasztott vaj
csipet só
őrölt fahéj és szegfűszeg
6-8 db omlós tejkaramella

a töltelékhez:

2 db nagyobb körte

a kenéshez:

kb.0,5 dl tej

a szóráshoz:

porcukor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a fűszereket, a sót összekeverjük.

Belemorzsoljuk a tejkaramellát, majd belekanalazzuk az olvaszott vajat. 

Hozzáütjük a tojást és beleöntjük a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.

Jól kidolgozzuk, majd 40 percig meleg helyen kelesztjük.


2. A megkelt tésztát 6 részre osztjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.


3. A körtéket alaposan megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk.


4. A tészta közepére teszünk 5 szeletet, majd a tészta két szélét ráhajtjuk, végül alulról feltekerjük.


5. Folytatjuk, míg a tészta elfogy, majd a sütiket sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük.

Még 15 percet kelesztjük az előmelegített tűzhely tetején.


6. Tetejüket megkenjük tejjel és 180 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.

Megszórjuk porcukorral és ha kihűl fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések