SÜTŐTÖKKRÉMES PUSZEDLITEKERCS





HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

100 g puszedli (nem töltött, nem csokis)
100 g darált háztartási keksz
2 evőkanál méz
kb. 0,4 dl tej

a töltelékhez:

500 g sült sütőtök
200 ml cukrászkrém 

a dekorhoz:

4-5 db puszedli


ELKÉSZÍTÉS:

1. A sütőtököt feldaraboljuk, majd fólivál lefedve kb. 45 percig sütjük 180 fokon légkeveréssel.


2. Megvárjuk, míg kihűl, majd a húsát egy tálba tesszük, villával szétnyomkodjuk.


3. Egy tálba belemorzsoljuk a puszedli, hozzáöntjük a darált kekszet.

Bekanalazzuk a mézet és a tejet apránkét hozzáadva addig gyúrjuk, míg a tészta összeáll.

Inkább kicsit nedves legyen a felülete - de nem ragacsos! -, mert akkor nem töredezik.


4. Sütőpapírral fedett, kekszmorzsával szórt felületen kb. 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk.


5. Felverjük a cukrászhabot és belekeverjük a sütőtökpürét.

Ezt a lépést a tészta kinyújtása előtt is megtehetjük.


6. A krém 2/3-át rákenjük a tésztára.


7. A papír segítségével feltekerjük, majd megkenjük a maradék krémmel.

Végül még kb. 4-5 puszedlit rámorzsolunk.




3-4 órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük, majd felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések