SÜTŐTÖKKRÉMES PUSZEDLITEKERCS
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:
a tésztához:
100 g puszedli (nem töltött, nem csokis)
100 g darált háztartási keksz
2 evőkanál méz
kb. 0,4 dl tej
a töltelékhez:
500 g sült sütőtök
200 ml cukrászkrém
a dekorhoz:
4-5 db puszedli
ELKÉSZÍTÉS:
1. A sütőtököt feldaraboljuk, majd fólivál lefedve kb. 45 percig sütjük 180 fokon légkeveréssel.
2. Megvárjuk, míg kihűl, majd a húsát egy tálba tesszük, villával szétnyomkodjuk.
3. Egy tálba belemorzsoljuk a puszedli, hozzáöntjük a darált kekszet.
Bekanalazzuk a mézet és a tejet apránkét hozzáadva addig gyúrjuk, míg a tészta összeáll.
Inkább kicsit nedves legyen a felülete - de nem ragacsos! -, mert akkor nem töredezik.
4. Sütőpapírral fedett, kekszmorzsával szórt felületen kb. 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk.
5. Felverjük a cukrászhabot és belekeverjük a sütőtökpürét.
Ezt a lépést a tészta kinyújtása előtt is megtehetjük.
6. A krém 2/3-át rákenjük a tésztára.
7. A papír segítségével feltekerjük, majd megkenjük a maradék krémmel.
Végül még kb. 4-5 puszedlit rámorzsolunk.
3-4 órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük, majd felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése