CROQUE MONSIEUR NÉMET STÍLUSBAN





HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

4 szelet toast kenyér (rozs is lehet)
2 db Frankfurti virsli / fehér grillkolbász
2 evőkanál német mustár

a besamelhez:
350-400 ml német sör
2 evőkanál liszt
20 g vaj
só, bors, szerecsendió

a tetejére:
80 g reszelt sajt
 vaj a forma kikenéséhez


ELKÉSZÍTÉS:

1. A virslit / kolbászt felkarikázzuk és kevés olajon pirosra sütjük.


2. A formát kivajazzuk, beletesszük a szeletelt kenyeret.


Mekgenjük mustárral, majd eloszlatjuk rajta a virslikarikákat.


3. Elkészítjük a besamelt, majd beleöntjük a sütőedénybe.

A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, kevés sört. Ha kisimult, akkor hozzáöntjük a maradék sört, fűszerezzük, majd állandó kevergetés mellett besűrítjük.


4. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük.


Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések