MÉZESKALÁCSÍZŰ KIFLICSKÉK
Amikor a Krinlges-t sütöttem akkor jött a gondolat, hogy fahéj helyett talán egy fokkal izgalmasabb lenne a mézeskalács fűszerkeverék.
Így, a tészta maradt, de a tölteléket és a megjelenést lecseréltem. 😉
4. A cukrot összekeverjük a fűszerkeverékkel és megszórjuk a tészta felületét. (kb. 1/2 evőkanálnyival)
Ezután a jobb és bal szélét kicsit behajtjuk és alulról feltekerjük.
5. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe helyezzük őket.
Kifliformába hajtjuk vagy hagyjuk úgy, ahogy feltekertük.
Az előmelegített gáztüzhely tetejére tesszük és még 15-20 percig kelesztjük.
6. Végül lekenjük tejjel vagy tojással és 180 fokon - nem légkeveréssel - alsó / felső sütéssel 20-25 percig sütjük.
Amikor kihűlt tálalajuk!
Jó étvágyat!
Így, a tészta maradt, de a tölteléket és a megjelenést lecseréltem. 😉
HOZZÁVALÓK 8 DB-HOZ:
a tésztához:
150 g búzafinomliszt
150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
30 g vaj
1 db tojás
18 g friss élesztő
1,5 dl tej
1 evőkanál cukor
csipet só
a töltelékhez:
5 evőkanál cukor
1 evőkanál mézeskalács / mézessütemény fűszerkeverék
a kenéshez:
1 db tojás vagy 0,3 dl tej
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet a sóval elkeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojást, majd a langyon, cukros tejben felfuttatott élesztővel együtt jó alaposan összegyúrjuk.
Letakarva kb. 40 percig meleg helyen kelesztjük.
2. A tésztát 8 részre osztjuk.
3. Lisztezett felületen egyenként kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra.
Ezután a jobb és bal szélét kicsit behajtjuk és alulról feltekerjük.
5. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe helyezzük őket.
Kifliformába hajtjuk vagy hagyjuk úgy, ahogy feltekertük.
Az előmelegített gáztüzhely tetejére tesszük és még 15-20 percig kelesztjük.
6. Végül lekenjük tejjel vagy tojással és 180 fokon - nem légkeveréssel - alsó / felső sütéssel 20-25 percig sütjük.
Amikor kihűlt tálalajuk!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése