MÉZESKALÁCSÍZŰ KIFLICSKÉK

Amikor a Krinlges-t sütöttem akkor jött a gondolat, hogy fahéj helyett talán egy fokkal izgalmasabb lenne a mézeskalács fűszerkeverék.
Így, a tészta maradt, de a tölteléket és a megjelenést lecseréltem. 😉



HOZZÁVALÓK 8 DB-HOZ:

a tésztához: 

150 g búzafinomliszt
150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
30 g vaj
1 db tojás
18 g friss élesztő
1,5 dl tej
1 evőkanál cukor
csipet só

a töltelékhez:

5 evőkanál cukor
1 evőkanál mézeskalács / mézessütemény fűszerkeverék

a kenéshez:

1 db tojás vagy 0,3 dl tej

ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet a sóval elkeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojást, majd a langyon, cukros tejben felfuttatott élesztővel együtt jó alaposan összegyúrjuk.

Letakarva kb. 40 percig meleg helyen kelesztjük.


2. A tésztát 8 részre osztjuk.


3. Lisztezett felületen egyenként kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra.


4. A cukrot összekeverjük a fűszerkeverékkel és megszórjuk a tészta felületét. (kb. 1/2 evőkanálnyival)
Ezután a jobb és bal szélét kicsit behajtjuk és alulról feltekerjük.


5. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe helyezzük őket.
Kifliformába hajtjuk vagy hagyjuk úgy, ahogy feltekertük.

Az előmelegített gáztüzhely tetejére tesszük és még 15-20 percig kelesztjük.


6. Végül lekenjük tejjel vagy tojással és 180 fokon - nem légkeveréssel - alsó / felső sütéssel 20-25 percig sütjük.


Amikor kihűlt tálalajuk!

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések