GESZTENYEPÜRÉS PUSZEDLITEKERCS
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:
a tésztához:
120 g puszedli
80 g darált háztartási keksz
1,5 evőkanál méz
kb. 0,5-1 dl tej
a töltelékhez:
200 ml cukrászhab
250 g gesztenyemassza
a szóráshoz:
5-6 db puszedli
ELKÉSZÍTÉS:
1. A darált kekszet egy tálba öntjük, rámorzsoljuk v. ledaráljuk a puszedlit, hozzáadjuk a mézet és annyi tejet, hogy a tészta összeálljon.
A tejet apránként adagoljuk! Inkább kicsit nedves legyen a felülete, akkor nem törik.
2. A gesztenyét nagy lyukon lereszeljük.
3. Felverjük a cukrászhabot, majd beleforgatjuk a gesztenyét.
Ha egyik sem édesített, akkor tegyünk bele porcukrot is.
4. Sütőpapírral, kekszmorzsával szórt felületen kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra a tésztát.
5. Megkenjük a krém 2/3-ával.
6. A papír segítségével feltekerjük.
7. Megkenjük a maradék krémmel, majd rámorzsoljuk a puszedliket.
3-4 órára vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése