GESZTENYEPÜRÉS PUSZEDLITEKERCS





HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

120 g puszedli
80 g darált háztartási keksz
1,5 evőkanál méz
kb. 0,5-1 dl tej

a töltelékhez:

200 ml cukrászhab
250 g gesztenyemassza

a szóráshoz:

5-6 db puszedli 



ELKÉSZÍTÉS:

1. A darált kekszet egy tálba öntjük, rámorzsoljuk v. ledaráljuk a puszedlit, hozzáadjuk a mézet és annyi tejet, hogy a tészta összeálljon.

A tejet apránként adagoljuk! Inkább kicsit nedves legyen a felülete, akkor nem törik.


2. A gesztenyét nagy lyukon lereszeljük.


3. Felverjük a cukrászhabot, majd beleforgatjuk a gesztenyét.

Ha egyik sem édesített, akkor tegyünk bele porcukrot is.

 
4. Sütőpapírral, kekszmorzsával szórt felületen kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra a tésztát.


5. Megkenjük a krém 2/3-ával.


6. A papír segítségével feltekerjük.


7. Megkenjük a maradék krémmel, majd rámorzsoljuk a puszedliket.


3-4 órára vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük.

Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések