MÉZESKALÁCSÍZŰ PALACSINTA
HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:
a tésztához:
80 g búzafinomliszt
80 g teljes kiőrlésű búzaliszt
2 db tojássárga
150 ml tej
150 ml szénsavas víz
2 teáskabék mézeskalács fűszerkeverék
csipet só
a töltelékhez:
2 db tojásfehérje habbá verve
1 tasak tejszínes pudingpor
400 ml tej
édesítés ízlés szerint
1 db citrom reszelt héja és felének a leve (elhagyható)
a sütéshez minimális olaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A pudingport, a tejet, az édesítőt (+citrom héját és levét) egy lábasban simára keverjük, majd közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Langyosra hűtjük.
2. A 2 tojássárgát, a tejet és a vizet habosra keverjük.
Beletesszük a sót és a lisztet, majd a tésztát simára dolgozzuk.
3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A pudingot átkeverjük, majd a kettőt óvatosan összekeverjük.
4. Tapadásmentes serpenyőben, minimális olajat használva, kisütjük a palacsintákat.
5. Megkenjük a palacsintát, feltekerjük és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése