MÉZESKALÁCSÍZŰ PALACSINTA






HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:

a tésztához:

80 g búzafinomliszt
80 g teljes kiőrlésű búzaliszt
2 db tojássárga
150 ml tej
150 ml szénsavas víz
2 teáskabék mézeskalács fűszerkeverék
csipet só

a töltelékhez:

2 db tojásfehérje habbá verve
1 tasak tejszínes pudingpor
400 ml tej
édesítés ízlés szerint
1 db citrom reszelt héja és felének a leve (elhagyható)

a sütéshez minimális olaj



ELKÉSZÍTÉS:

1. A pudingport, a tejet, az édesítőt (+citrom héját és levét) egy lábasban simára keverjük, majd közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.

Langyosra hűtjük.



2. A 2 tojássárgát, a tejet és a vizet habosra keverjük.

Beletesszük a sót és a lisztet, majd a tésztát simára dolgozzuk.


3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A pudingot átkeverjük, majd a kettőt óvatosan összekeverjük.




4. Tapadásmentes serpenyőben, minimális olajat használva, kisütjük a palacsintákat.


5. Megkenjük a palacsintát, feltekerjük és tálaljuk.


Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések