SÜLT HAL KRUMPLIS RÉTESSEL ÉS KAPROS MÁRTÁSSAL
A recept Hargitai György (Receptletöltés) saját oldalán találtam.(http://receptletoltes.hu/hu/arch%C3%ADvum/28060)
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
4 szelet halfilé
a réteshez:
400 g főtt burgonya
1 db piros színű paprika
1 db zsemle
1 db tojás
80 g sonka
4 db réteslap
só, őrölt bors
olaj a kenéshez
a mártáshoz:
4 dkg vaj
1 evőkanál liszt
200 ml tejszín
200 ml tej
kapor, citromlé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük. Egy tálba nagy lyukon lereszeljük vagy villával összetörjük.
Hozzáadjuk a megpirított zsemlekockákat, a tojást, az apróra feldarabolt paprikát, sót, borsot és sonkát.
Alaposan összedolgozzuk.
2. Egy réteslapot kiterítünk, megkenjük olajjal, folytatjuk a másik 3 lappal.
A tölteléket a tészta alsó felére halmozzuk. Jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd feltekerjük. Olajjal lekenjük és 190 fokon pirosra sütjük.
3. A halat serpenyőben vagy a rétes után kb. 20 percig sütjük.
4. A mártás hozzávalóit csomómentesre keverjük és közepes hőfokon besűrítjük.
Amikor minden kész, tálalunk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése