SÜLT HAL KRUMPLIS RÉTESSEL ÉS KAPROS MÁRTÁSSAL

 

A recept Hargitai György (Receptletöltés) saját oldalán találtam.(http://receptletoltes.hu/hu/arch%C3%ADvum/28060)

 

HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

4 szelet halfilé

a réteshez:

400 g főtt burgonya

1 db piros színű paprika

1 db zsemle

1 db tojás

80 g sonka

4 db réteslap

só, őrölt bors

olaj a kenéshez

a mártáshoz:

4 dkg vaj

1 evőkanál liszt

200 ml tejszín 

200 ml tej

kapor, citromlé

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük. Egy tálba nagy lyukon lereszeljük vagy villával összetörjük.

 Hozzáadjuk a megpirított zsemlekockákat, a tojást, az apróra feldarabolt paprikát, sót, borsot és sonkát.

Alaposan összedolgozzuk.

 


2. Egy réteslapot kiterítünk, megkenjük olajjal, folytatjuk a másik 3 lappal.

A tölteléket a tészta alsó felére halmozzuk. Jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd feltekerjük. Olajjal lekenjük és 190 fokon pirosra sütjük.



3. A halat serpenyőben vagy a rétes után kb. 20 percig sütjük.

4. A mártás hozzávalóit csomómentesre keverjük és közepes hőfokon besűrítjük.

Amikor minden kész, tálalunk.

Jó étvágyat!

 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések