FARSANGI RÉSZEGES CSIRKE

 


A recept a "Fakanál: 77 farsangi étel" című kiadványban található.


 

A recepttől eltérően nem egész csirkét, hanem csirkemellet használtam.

 

HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

400 g csirkehús

100 g húsos szalonna

200 ml fehérbor

20 g vaj

só, őrölt bors, majoranna

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A csirkehúst felvágjuk nagyobb darabokra., hőálló edénybe tesszük. Fűszerezzük, felöntjük a fehérborral, majd a tetejére rámorzsoljuk a vajat. Az edény tetejével, vagy alufóliával lezárjuk és 200 fokon 15 percig sütjük.


2. Kivesszük, majd a tetejét befedjük szalonnával.


Fólia nélkül sütjük míg a szalonna megpirul.


Azon melegében tetszőleges körettel tálaljuk.

 Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések