FARSANGI RÉSZEGES CSIRKE
A recept a "Fakanál: 77 farsangi étel" című kiadványban található.
A recepttől eltérően nem egész csirkét, hanem csirkemellet használtam.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
400 g csirkehús
100 g húsos szalonna
200 ml fehérbor
20 g vaj
só, őrölt bors, majoranna
ELKÉSZÍTÉS:
1. A csirkehúst felvágjuk nagyobb darabokra., hőálló edénybe tesszük. Fűszerezzük, felöntjük a fehérborral, majd a tetejére rámorzsoljuk a vajat. Az edény tetejével, vagy alufóliával lezárjuk és 200 fokon 15 percig sütjük.
2. Kivesszük, majd a tetejét befedjük szalonnával.
Fólia nélkül sütjük míg a szalonna megpirul.
Azon melegében tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése