CHELSEA BUN: ANGOL ASZALT GYÜMÖLCSÖS CSIGÁK

 


A recept a "Sainsbury's magazin" weboldalán található.  (https://www.sainsburysmagazine.co.uk/recipes/baking/classic-chelsea-buns)

 

Mivel én nem szeretem a cukorszirupot, így a tésztába tettem valamivel több cukrot, mint amit a recept ír. Valamint friss élesztőt használtam.

 A csigák 37*24 cm, 6 cm mély formába fértek bele.

HOZZÁVALÓK 12 DB-HOZ:

 a tésztához:

500 g búzaliszt (nálam a fele teljes kiőrlésű)

200 ml langyos tej

7 g szárított élesztő vagy 25 g friss

1 db tojás 

50 g porcukor 

50 g olvasztott vaj v. margain

1 db citrom reszelt héja

csipet só

a töltelékhez:

200 g ribizli vagy vegyes aszalt gyümölcs (nálam vörös áfonya és mazsola)

cukor ízlés szerint

fahéj ízlés szerint 

 

50 g vaj v. margarin

 

a tetejére: cukorszirup vagy vaníliás cukorral elkevert porcukor



ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, a tojást, az olvasztott vajat, csipet sót és cukrot összekeverjük, majd a tésztát alaposan kidolgozzuk.

Meleg helye kb. 45 percet kelesztjük.



2. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk. Majd a felületére rádaraboljuk a vajat, végül rászórjuk a fahéjas, cukrozott gyümölcsöt.




3. A tészta jobb és bal felét kicsit behajtjuk, majd feltekerjük. Kb. 0,5 cm-es darabokra szeleteljük, majd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

Még kb. 1 órát kelesztjük. (Optimálisan az előmelegített sütő tetején.)





4. 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük.



Porcukorral meghintve vagy cukorsziruppal meglocsolva tálaljuk.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések