CHELSEA BUN: ANGOL ASZALT GYÜMÖLCSÖS CSIGÁK
A recept a "Sainsbury's magazin" weboldalán található. (https://www.sainsburysmagazine.co.uk/recipes/baking/classic-chelsea-buns)
Mivel én nem szeretem a cukorszirupot, így a tésztába tettem valamivel több cukrot, mint amit a recept ír. Valamint friss élesztőt használtam.
A csigák 37*24 cm, 6 cm mély formába fértek bele.
HOZZÁVALÓK 12 DB-HOZ:
a tésztához:
500 g búzaliszt (nálam a fele teljes kiőrlésű)
200 ml langyos tej
7 g szárított élesztő vagy 25 g friss
1 db tojás
50 g porcukor
50 g olvasztott vaj v. margain
1 db citrom reszelt héja
csipet só
a töltelékhez:
200 g ribizli vagy vegyes aszalt gyümölcs (nálam vörös áfonya és mazsola)
cukor ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
50 g vaj v. margarin
a tetejére: cukorszirup vagy vaníliás cukorral elkevert porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, a tojást, az olvasztott vajat, csipet sót és cukrot összekeverjük, majd a tésztát alaposan kidolgozzuk.
Meleg helye kb. 45 percet kelesztjük.
2. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk. Majd a felületére rádaraboljuk a vajat, végül rászórjuk a fahéjas, cukrozott gyümölcsöt.
3. A tészta jobb és bal felét kicsit behajtjuk, majd feltekerjük. Kb. 0,5 cm-es darabokra szeleteljük, majd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Még kb. 1 órát kelesztjük. (Optimálisan az előmelegített sütő tetején.)
4. 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük.
Porcukorral meghintve vagy cukorsziruppal meglocsolva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése