RÉTEGES ALMÁS SÜTI

 


A recept a Youtube-on "Nefis Sanal Lezzetler" nevű felhasználó csatornáján található. (https://www.youtube.com/watch?v=k5tLpRyQElE&list=PL7WCLuDmshCSlP_dhnnP7npgnU2YGiU-1&index=178&t=157s)

 

  HOZZÁVALÓK 1 DB 22 CM ÁTMÉRŐJŰ, KEREK TORTAFORMÁHOZ:

a "tésztához":

140 g zabpehely ledarálva

130 g búzadara

kristálycukor ízlés szerint

csipet só

a "töltelékhez":

800 g alma megpucolva, nagy lyukon lereszelve

fahéj ízlés szerint

1 tasak vaníliás cukor

a tetejére: kb. 120 g vaj vagy margarin


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az almát megpucoljuk, nagy lyukon lereszeljük. Összekeverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal.


2. A ledarált zabpelyhet, a búzadarát, csipet sót és tetszőleges mennyiségű kristálycukrot összekeverünk.

1/4-ét sütőpapírral kibélelt és olajjal vagy vajjal kikent tortaformába tesszük.

Erre jön az alma 1/3-a.




3. Újabb "tészta" jön rá. (A maradék 1/3-a).

Megint egy réteg alma. (A maradék fele.)ű

4. Tészta majd alma.

Végül tészta kerül a tetejére.

5. Erre vékony szeletekbe rákerül a margain vagy a vaj. Teljesen befedjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük.



Megvárjuk, míg teljesen kihűl! Ez fontos, mert langyosan szétesik a süti!

Szeletekre vágva fogyasztjuk.

Jó étvágyat!

 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések