RÉTEGES ALMÁS SÜTI
A recept a Youtube-on "Nefis Sanal Lezzetler" nevű felhasználó csatornáján található. (https://www.youtube.com/watch?v=k5tLpRyQElE&list=PL7WCLuDmshCSlP_dhnnP7npgnU2YGiU-1&index=178&t=157s)
HOZZÁVALÓK 1 DB 22 CM ÁTMÉRŐJŰ, KEREK TORTAFORMÁHOZ:
a "tésztához":
140 g zabpehely ledarálva
130 g búzadara
kristálycukor ízlés szerint
csipet só
a "töltelékhez":
800 g alma megpucolva, nagy lyukon lereszelve
fahéj ízlés szerint
1 tasak vaníliás cukor
a tetejére: kb. 120 g vaj vagy margarin
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az almát megpucoljuk, nagy lyukon lereszeljük. Összekeverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
2. A ledarált zabpelyhet, a búzadarát, csipet sót és tetszőleges mennyiségű kristálycukrot összekeverünk.
1/4-ét sütőpapírral kibélelt és olajjal vagy vajjal kikent tortaformába tesszük.
Erre jön az alma 1/3-a.
3. Újabb "tészta" jön rá. (A maradék 1/3-a).
Megint egy réteg alma. (A maradék fele.)ű
4. Tészta majd alma.
Végül tészta kerül a tetejére.
5. Erre vékony szeletekbe rákerül a margain vagy a vaj. Teljesen befedjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl! Ez fontos, mert langyosan szétesik a süti!
Szeletekre vágva fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése