KÁVÉS-MASCARPONÉS KEKSZ

 


 

HOZZÁVALÓK 15 DB-HOZ:

a tésztához:

220 g búzaliszt

115 g vaj vagy margarin

1 db tojásfehérje

1,5 evőkanál instant kávé

1/2 tasak sütőpor

csipet só

cukor ízlés szerint

a töltelékhez:

2 evőkanál mascarpone

1 db tojássárga

cukor ízlés szerint 


a tetejére: porcukor vagy kakaópor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sót, a sütőport összekeverjük.


2. A cukrot, a tojásfehérjét, a vajat és az instant kávét alaposan kikeverjük.


3. Apránként beledolgozzuk a lisztet, míg a tészta összeáll.



4. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk 0,5 cm vékonyra és kiszurkáljuk.


5. A forma közepébe ujjbegyünkkel lyukat formálunk.

A sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.


6. A tojássárgát, a mascarponét és a cukrot simára keverjük.

Megtöltjük vele a virágok közepét.



Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 13-15 percig sütjük.

Ha a krém megszilárdul és a keksz felülete is kemény, kivehetjük.

Kihűtjük. Porcukorral vagy kakaóporral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések