KÁVÉS-MASCARPONÉS KEKSZ
HOZZÁVALÓK 15 DB-HOZ:
a tésztához:
220 g búzaliszt
115 g vaj vagy margarin
1 db tojásfehérje
1,5 evőkanál instant kávé
1/2 tasak sütőpor
csipet só
cukor ízlés szerint
a töltelékhez:
2 evőkanál mascarpone
1 db tojássárga
cukor ízlés szerint
a tetejére: porcukor vagy kakaópor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sót, a sütőport összekeverjük.
2. A cukrot, a tojásfehérjét, a vajat és az instant kávét alaposan kikeverjük.
3. Apránként beledolgozzuk a lisztet, míg a tészta összeáll.
4. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk 0,5 cm vékonyra és kiszurkáljuk.
5. A forma közepébe ujjbegyünkkel lyukat formálunk.
A sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
6. A tojássárgát, a mascarponét és a cukrot simára keverjük.
Megtöltjük vele a virágok közepét.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 13-15 percig sütjük.
Ha a krém megszilárdul és a keksz felülete is kemény, kivehetjük.
Kihűtjük. Porcukorral vagy kakaóporral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése