DERCENI POC - KÁRPÁTALJAI EGYTÁLÉTEL
A recept a "Kárpáti kulináris" című műsor, 2020.10.10-i adásában látható.
Én tettem bele 100 g Fekete-erdei sonkát is, így kevesebb szalonnát használtam. De a recept szerint kb.fele-fele arányban kell bele szalonna és kolbász.
HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:
a krumplinudlihoz:
800 g főtt, sárga burgonya
1 db tojás
liszt, amennyi szükséges
só
a feltéthez:
150 g bacon vagy húsos császárszalonna
150 g füstölt kolbász
100 g Fekete-erdei sonka
3-4 evőkanál tejföl
2 evőkanál olaj vagy zsír
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, egy nagy tálban összetörjük, majd kihűtjük.
2. Hozzáadjuk a tojást, sót és annyi lisztet, hogy a tészta összeálljon.
3. Alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra, csíkokra vágjuk, majd a csíkokat meghengergetjük és feldaraboljuk kb. 0,5-1 cm nagyságú részekre.
Enyhén sós , lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
4. A húsféléket feldaraboljuk, igény szerint kevesebb-több olajon megsütjük.
Belekanalazzuk a tejfölt és átforraljuk.
5. A ragut összekeverjük a nudlival.
Azonnal fogyasztjuk! Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése