DERCENI POC - KÁRPÁTALJAI EGYTÁLÉTEL

 

 

A recept a "Kárpáti kulináris" című műsor, 2020.10.10-i adásában látható.


Én tettem bele 100 g Fekete-erdei sonkát is, így kevesebb szalonnát használtam.  De a recept szerint kb.fele-fele arányban kell bele szalonna és kolbász.

 

HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:

 a krumplinudlihoz:

800 g főtt, sárga burgonya

1 db tojás

liszt, amennyi szükséges

só 

a feltéthez:

150 g bacon vagy húsos császárszalonna

150 g füstölt kolbász

100 g  Fekete-erdei sonka

3-4 evőkanál tejföl

2 evőkanál olaj vagy zsír

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, egy nagy tálban összetörjük, majd kihűtjük.


2. Hozzáadjuk a tojást, sót és annyi lisztet, hogy a tészta összeálljon.




3. Alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra, csíkokra vágjuk, majd a csíkokat meghengergetjük és feldaraboljuk kb. 0,5-1 cm nagyságú részekre.

Enyhén sós , lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.





4. A húsféléket feldaraboljuk, igény szerint kevesebb-több olajon megsütjük.

Belekanalazzuk a tejfölt és átforraljuk.





5. A ragut összekeverjük a nudlival.

Azonnal fogyasztjuk! Jó étvágyat!




 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések