LEMBERGI GOMBA





Az étel a "Receptlexikon: Közép-Európa konyhája" című kiadványban található a "Felvidék és Kárpátalja" részben.



HOZZÁVALÓK:




ELKÉSZÍTÉS:

1. A gombát megpucoljuk, feldaraboljuk és a vöröshagymával együtt kevés olajon pirítjuk kb. 3-4 percet. Fűszerezzük, majd fedő alatt, alacsony hőfokon, saját levében pároljuk kb. 10-15 percet.

A gombát eloszlatjuk egy kivajazott sütőedényben. (én 22*22 cm-esben sütöttem)


2. A tejfölt összekeverjük a rétesliszttel és szétkenjük a gomba tetején.


3. Reszelt sajttal megszórjuk, meghintjük zsemlemorzsával.


Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük, míg a teteje kicsit megpirul.

Főtt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!



MÉG TÖBB GOMBÁS ÉTEL:

 ZAPIEKANKA

 

FEKETE-ERDŐ BUKTA



GOMBÁS-SZALONNÁS MUFÁNKOK



GOMBALEVES FEKETE-ERDŐ MÓDRA



FEKETE-ERDŐ TÉSZTA


 
NYITRAI GOMBÁS BURGONYA



SON-GO-KU BUKTA



GOMBÁS GERSLILEVES

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések