CITROMOS PÖFFETEGKEKSZ





HOZZÁVALÓK 15 DB-HOZ:

250 g búzaliszt
6 g sütőpor
csipet só
100 g vaj vagy maragain
1 db citrom reszelt héja és leve
1 db tojás
80 g porcukor

a burkolathoz:

2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál porcukor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük.

2. A vajat, a tojást, a cukrot, a citrom reszelt héját és levét csomómentesre keverjük.

Hozzáadjuk a lisztet, az egészet összegyúrjuk.




3. A tésztából golyókat formázunk majd először kristálycukorba, utána porcukorba forgatjuk.



Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 180 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20 percig sütjük.

Akkor jó, ha a külsején a porcukor megszárad és kemény a felülete. Kihűtjük.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések