ÍNYENC SALÁTA




A saláta a "Fakanál: 101 ünnepi étel receptje" című kiadványban található, "Május 1." részben.


HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:


Az elkészítési módján változtattam, mert én a gombát és a zellert egyben pároltam meg citromlével és a vörösborral. Utána kevertem össze a többi hozzávalóval.

ELKÉSZÍTÉS:

1. A megtisztított, feldarabolt gombát és zellert 1 evőkanál olajban megfuttatjuk. Hozzáöntünk 1 fél citrom levét és a vörösbort. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, alacsony hőfokon, puhára pároljuk.


2. A zöldségeket salátás tálba öntjük, kihűtjük.
 Hozzáadjuk a felkockázott főtt tojásokat.



3. A tartármártáshoz 2 evőkanál majonézt, 2 evőkanál tejfölt, 1 teáskanál mustárt, 2 szál csemegehagymát vagy 1 evőkanál metélőhagymát, sót, őrölt fehérborsot összekeverünk.



Beleforgatjuk a salátába.

Pékáruval vagy sült hússal tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések