ÍNYENC SALÁTA
A saláta a "Fakanál: 101 ünnepi étel receptje" című kiadványban található, "Május 1." részben.
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:
Az elkészítési módján változtattam, mert én a gombát és a zellert egyben pároltam meg citromlével és a vörösborral. Utána kevertem össze a többi hozzávalóval.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A megtisztított, feldarabolt gombát és zellert 1 evőkanál olajban megfuttatjuk. Hozzáöntünk 1 fél citrom levét és a vörösbort. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, alacsony hőfokon, puhára pároljuk.
2. A zöldségeket salátás tálba öntjük, kihűtjük.
Hozzáadjuk a felkockázott főtt tojásokat.
3. A tartármártáshoz 2 evőkanál majonézt, 2 evőkanál tejfölt, 1 teáskanál mustárt, 2 szál csemegehagymát vagy 1 evőkanál metélőhagymát, sót, őrölt fehérborsot összekeverünk.
Beleforgatjuk a salátába.
Pékáruval vagy sült hússal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése