OROSZ UBORKÁS SALÁTA




A saláta a " Régi idők receptjei - nagyanyáink főzték" című könyvben található.





HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

1 db nagy kígyóuborka
3 szál csemegehagymaá
2 evőkanál petrezselyem
2 db főtt tojás
150 g kefír

ELKÉSZÍTÉS:

1. Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, vagy rajtahagyjuk a héját és felkockázzuk.


2. Hozzáadjuk a petrezselymet a megpucolt, feldarabolt főtt tojásokat, a megmosott és felkarikázott csemegehagymákat, sót.


3. Végül hozzákeverjük a kefírt.

 
Megjegyzés: a recept szerint behűtve kell tálalni, de sok állás után erőteljes levet enged, így inkább nem sokkal a fogyasztás előtt készítsük el!

Sült húsok mellé köretként, pitába vagy tortillába töltve fogyasszuk.

Jó étvágyat!



MÉG TÖBB UBORKASALÁTA:

BAJOR



TÖRÖK

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések