OROSZ UBORKÁS SALÁTA
A saláta a " Régi idők receptjei - nagyanyáink főzték" című könyvben található.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
1 db nagy kígyóuborka
3 szál csemegehagymaá
2 evőkanál petrezselyem
2 db főtt tojás
150 g kefír
só
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, vagy rajtahagyjuk a héját és felkockázzuk.
2. Hozzáadjuk a petrezselymet a megpucolt, feldarabolt főtt tojásokat, a megmosott és felkarikázott csemegehagymákat, sót.
3. Végül hozzákeverjük a kefírt.
Megjegyzés: a recept szerint behűtve kell tálalni, de sok állás után erőteljes levet enged, így inkább nem sokkal a fogyasztás előtt készítsük el!
Sült húsok mellé köretként, pitába vagy tortillába töltve fogyasszuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB UBORKASALÁTA:
BAJOR
TÖRÖK
Megjegyzések
Megjegyzés küldése