ZÖLDBABLEVES "FRANCIÁSAN"

A receptnek semmi köze a francia konyhához. Azért neveztem "franciásnak", mert levesbetétként "párizsi" szerepel benne, a használ fűszerkeverék neve pedig "Provance-i".



HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

kb. 80 g póréhagyma 
1 db nagyobb sárgarépa
350 g zöldbab
2 gerezd fokhagyma
20 g vaj
1-2 teáskanál Provance-i fűszerkeverék



a habaráshoz:

1 evőkanál búzafinomliszt
1 evőkanál tejföl

a levesbetéthez:

2*20-30 g párizsi

2* 20-30 g pirított zsemlekocka (elhagyható)


ELKÉSZÍTÉS:


1. A megmosott, felkockázott / karikázott póréhagymát a vajon megfonnyasztjuk.

Hozzáadjuk a répát és a fokhagymát. Együtt pároljuk kb. 2 percig.


Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a zöldbabot is és felöntjük kb. 1,8 l vízzel.
Puhára pároljuk, majd tejfölösen behabarjuk.



2. A kenyérkockákat megpirítjuk, a párizsit felkockázzuk.

Tálaláskor a tányérba teszünk kb. 2-3 dkg párizsikockát, rámerjük a levest, végül a tetejét megszórjuk pirított kenyérkockával.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések