ZSERBÓÍZŰ TÉSZTA





HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ:

kb. 100-120 g citromos tészta (szárazon)

40 g darált dió
1,5 evőkanál sárgabaracklekvár
1-2 evőkanál olvasztott étcsokoládé
fahéj, őrölt szegfűszeg, csipet só
porcukor, kevés frissen reszelt citromhéj (elhagyható)



ELKÉSZÍTÉS:

1. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzzük, lecsepegtetjük.


2. A diót ledaráljuk, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, ízlés szerint cukrot és a citromhéjat, majd összekeverjük a tésztával.



3. Tetejére rákanalazzuk a sárgabaracklekvárt és meglocsoljuk vízgőz fölött olvasztott étcsokival.



Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések