PINA COLADA TEPSIS KRUMPLI
Az eredeti recept az "Archive.org / The Pacific Islands Cookbook" 60. oldalán szerepel - "Sweet Potato and Pineapple Casserole" néven.
Annyi a különbség, hogy én az újhagymát kihagytam belőle.
HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:
kb. 600 g édesburgonya
250 g ananász
2 evőkanál kókuszreszelék
a besamelhez:
40 g vaj
400 ml tej
3 evőkanál búzaliszt
só, szerecsendió, bors
currypor ízlés szerint
currypor ízlés szerint
a tetejére:
kb. 80 g Cheddar sajt
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az édesburgonyát héjában megfőzzük. Kicsit kihűtjük, megpucoljuk és egy tűzálló edény aljába belekarikázzuk.
2. Rátesszük a karikázott vagy darabolt ananászt.
Majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
3. A besamelhez simára keverjük a tejben a lisztet, fűszerezzük, belekockázzuk a vajat és közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
4. Eloszlatjuk a tepsiben, a már bennelévők tetején és befedjük a nagy lyukon lereszelt sajttal.
185 fokon előmelegített sütőben - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük, míg a sajt megbarnul.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése