PINA COLADA TEPSIS KRUMPLI



Az eredeti recept az "Archive.org / The Pacific Islands Cookbook" 60. oldalán szerepel - "Sweet Potato and Pineapple Casserole" néven.

Annyi a különbség, hogy én az újhagymát kihagytam belőle.



HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

kb. 600 g édesburgonya
250 g ananász 
2 evőkanál kókuszreszelék

a besamelhez:

40 g vaj
400 ml tej
3 evőkanál búzaliszt
só, szerecsendió, bors
currypor ízlés szerint

a tetejére:

kb. 80 g Cheddar sajt


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az édesburgonyát héjában megfőzzük. Kicsit kihűtjük, megpucoljuk és egy tűzálló edény aljába belekarikázzuk.



2. Rátesszük a karikázott vagy darabolt ananászt. 
Majd megszórjuk kókuszreszelékkel.



3. A besamelhez simára keverjük a tejben a lisztet, fűszerezzük, belekockázzuk a vajat és közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.



4. Eloszlatjuk a tepsiben, a már bennelévők tetején és befedjük a nagy lyukon lereszelt sajttal.

185 fokon előmelegített sütőben - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük, míg a sajt megbarnul.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések