MANDULÁS-SAJTOS KEKSZ
A recept a "Fakanál Recepttár (98/2): Ünnepi torták, sütemények" című kiadványában található.
Annyit változtattam rajta, hogy mindjárt dupla mennyiséget sütöttem. Hát igen, lett belőle néhány db.
Egyébként az elkészült kekszek önmagukban, sajtos-vajas krém nélkül is finomak.
HOZZÁVALÓK 40 DB SZENDVICSKEKSZHEZ:
400 g búzaliszt
250 g vaj vagy margarin
200 g darált mandula
150 g reszelt sajt
1 db egész tojás
1 db tojássárga
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só
a krémhez:
150 g vaj vagy margarin
150 g reszelt sajt
só, őrölt bors, 1 teáskanál őrölt pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sót, a reszelt sajtot és a mandulát egy nagy tálban összekeverjük.
2. Hozzáadjuk a zsiradékot, elmorzsoljuk, majd beleütjük a tojásokat és gyúrjuk, míg összeáll.
3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra. (Ha nagyon ragad a sodrófához a tészta, tegyük be a hűtőbe 20 percre v. a mélyhűtőbe 10 percre)
Tetszőleges, nem túl nagy formával, kiszurkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
4. 175 fokon, előmelegített sütőben sütjük 8-10 percet mindkét oldalát, míg enyhén megbarnul.
Kihűtjük, majd a vaj, fűszerek és reszelt sajt keverékével megkenünk 1 db-ot és egy másikkal összeragasztjuk. Folytatjuk, míg el nem fogynak.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése