MANDULÁS-SAJTOS KEKSZ

 


A recept a "Fakanál Recepttár (98/2): Ünnepi torták, sütemények" című kiadványában található.

Annyit változtattam rajta, hogy mindjárt dupla mennyiséget  sütöttem. Hát igen, lett belőle néhány db.

Egyébként az elkészült kekszek önmagukban, sajtos-vajas krém nélkül is finomak.



 


 HOZZÁVALÓK 40 DB SZENDVICSKEKSZHEZ:

400 g búzaliszt

250 g vaj vagy margarin

200 g darált mandula

150 g reszelt sajt

1 db egész tojás

1 db tojássárga

1 teáskanál őrölt pirospaprika

 a krémhez:

150 g vaj vagy margarin

150 g reszelt sajt

só, őrölt bors, 1 teáskanál őrölt pirospaprika


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sót, a reszelt sajtot és a mandulát egy nagy tálban összekeverjük.

 


2. Hozzáadjuk a zsiradékot, elmorzsoljuk, majd beleütjük a tojásokat és gyúrjuk, míg összeáll.

 


3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra. (Ha nagyon ragad a sodrófához a tészta, tegyük be a hűtőbe 20 percre v. a mélyhűtőbe 10 percre)

Tetszőleges, nem túl nagy formával, kiszurkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.



4. 175 fokon, előmelegített sütőben sütjük 8-10 percet mindkét oldalát, míg enyhén megbarnul.

Kihűtjük, majd a vaj, fűszerek és reszelt sajt keverékével megkenünk 1 db-ot és egy másikkal összeragasztjuk. Folytatjuk, míg el nem fogynak.

 Jó étvágyat!




 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések