FEHÉRBOROS-MANDULÁS CSIRKE

 

 

A recept a "Fakanál: 101 külföldi ételrecept" című kiadványban található, a Spanyolország részben.  Annyit változtattam rajta, hogy én a fokhagymát is megfuttattam az olajban és nem a végén tettem bele.


HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:

500 g csirkemell

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 db főtt tojás

2 evőkanál darált mandula

2 dl húsleves

2 dl  fehérbor

2-3 db babérlevél

2 evőkanál petrezselyem

2 evőkanál olaj 

4 szál sáfrány vagy 1 csapott kávéskanál sáfrányos szeklice

só, őrölt bors

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A  felkockázott csirkét és hagymát kevés olajon fehéredésig pirítjuk, menet közben hozzáadva a zúzott fokhagymát.


 

2. Beletesszük a babérlevelet, a petrezselymet. Fűszerezzük, felöntjük a borral és a húslevessel. Fedő alatt pároljuk kb. 25-30 percet.


 

3. A darált mandulát, az apróra vágott főtt tojást, a sáfrányt, csipet sót és kevés vizet simára keverjünk.

Hozzáadunk keveset a főzőléből, majd az egészet beleöntjük a fazékba, és besűrítjük a ragut.




 

Azon melegében főtt rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.

Jó étvágyat!

 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések