FEHÉRBOROS-MANDULÁS CSIRKE
A recept a "Fakanál: 101 külföldi ételrecept" című kiadványban található, a Spanyolország részben. Annyit változtattam rajta, hogy én a fokhagymát is megfuttattam az olajban és nem a végén tettem bele.
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:
500 g csirkemell
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 db főtt tojás
2 evőkanál darált mandula
2 dl húsleves
2 dl fehérbor
2-3 db babérlevél
2 evőkanál petrezselyem
2 evőkanál olaj
4 szál sáfrány vagy 1 csapott kávéskanál sáfrányos szeklice
só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS:
1. A felkockázott csirkét és hagymát kevés olajon fehéredésig pirítjuk, menet közben hozzáadva a zúzott fokhagymát.
2. Beletesszük a babérlevelet, a petrezselymet. Fűszerezzük, felöntjük a borral és a húslevessel. Fedő alatt pároljuk kb. 25-30 percet.
3. A darált mandulát, az apróra vágott főtt tojást, a sáfrányt, csipet sót és kevés vizet simára keverjünk.
Hozzáadunk keveset a főzőléből, majd az egészet beleöntjük a fazékba, és besűrítjük a ragut.
Azon melegében főtt rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése